Kysymyksiä koiravakuutuksista

Eroavaisuudet johtuvat vakuutuksen kattavuudesta:

 • Agria Hoitokulu korvaa sairauden tai onnettomuuden aiheuttamia eläinlääkärikuluja
 • Agria Henki korvaa, jos lemmikkisi menehtyy sairauden tai tapaturman yhteydessä
 • Agria Jalostus -vakuutukset tuovat lisäturvaa kasvattajille

Lue lisää vakuutuksistamme täältä

Ostaessasi vakuutuksen voit myös valita tiettyjä lisävakuutuksia, jotka antavat kattavamman suojan erityistarpeillenne, esimerkiksi jos koirasi on hyöty-, palvelus- tai virkakoira.

Vakuutusta ostaessasi valitset sekä kiinteän että muuttuvan omavastuun, jotka vaikuttavat vakuutusmaksuun ja korvauksen määrään. Huomioithan, että voit muokata vakuutuksen vuosihintaa vaihtamalla omavastuumääriä. Jos haluat tietää lisää ja tehdä laskelman, soita asiakaspalveluumme.

Vakuutusta voi muuttaa milloin tahansa vakuutuskauden aikana. Voit muun muassa:

 • Vaihtaa omavastuita
 • Lisätä tai poistaa vakuutuksia
 • Muokata laskutusväliä (vuosi, puolivuosi, neljännesvuosi)

Jos haluat muokata vakuutustasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Koiravakuutuksen hinta vaihtelee, sillä se riippuu monesta eri tekijästä. Vakuutuksen hinta perustuu muun muassa:

 • rotukohtaisiin vahinkokustannuksiin*
 • koiran sukupuoleen
 • asuinpaikkaasi

*Rotukohtaiset vahinkokustannukset tarkoittavat, että jokainen rotu vastaa omista kustannuksistaan. 

Agrialta saat myös tiettyjä alennuksia, muun muassa Suomen Kennelliiton jäsenalennuksen. Osa alennuksista on voimassa vain ensimmäisen vakuutuskauden ajan, kuten pentualennus.

Yli 7 vuoden ikäisille koirille tulee vakuutukseen pieni seniorilisä.

Joskus tarvitset eläinlääkärintodistuksen ostaessasi vakuutuksen tai muuttaaksesi vakuutussopimustasi. Eläinlääkärintodistus ei saa olla yli 30 päivää vanha.

Eläinlääkärintodistusta voidaan tarvita muun muassa, jos:

 • Ostat Jalostus Hoitokulu lisävakuutukseen 6 vuotta täyttäneelle nartulle
 • Ostat pentueen Piilevä vika -vakuutuksen
 • Koiran henkivakuutussumma on yli 2 000 €
 • Koira on tuotu Pohjoismaiden ulkopuolelta viimeisen 4 kuukauden aikana

Käytä pentutarkastukseen Agrian tai Suomen Kennelliiton lomaketta, tai vastaavaa yhtä kattavaa lomaketta:

 

Tarvitsemme aina terveysselvityksen ostaessasi vakuutuksen. Terveysselvityksessä on kysymyksiä koiran nykyisistä ja aikaisemmista sairauksista ja vaurioista. Voit toimittaa terveysselvityksen meille kirjallisesti tai suullisesti. Terveysselvitys on annettava koiran läsnä ollessa. Kun ostat vakuutuksen verkossa, terveysselvitys täytetään vaiheessa 2.

Agria Henki- ja Agria Hyötykäyttö -vakuutusten korvaussumma riippuu pennun ostohinnasta tai koiran markkina-arvosta, eli kuinka paljon samanarvoisen koiran hankkiminen maksaisi.

Henkivakuutuksen vakuutusmäärää voidaan korottaa, jos koirasi saa meriittejä esimerkiksi näyttelyistä.

Vakuutusmäärän muutosasioissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin autamme sinua.

Vanhallakin koiralla kannattaa olla vakuutus, sillä monet sairaudet ovat yleisempiä vanhemmilla koirilla. 

Agria Hoitokuluvakuutuksessa ei ole yläikärajaa vaan sen voi ottaa vanhallekin koiralle. Yli 7-vuotiaille koirille tulee vakuutukseen pieni seniorilisä. Hoitokuluvakuutuksen vakuutusmäärä (3 000 € tai 6 000 €) pysyy samana eikä pienene iän myötä.

Huomioithan kuitenkin, että vakuutus ei korvaa ennen vakuutusta tai karenssin aikana alkaneita sairauksia tai vammoja.

Voit vakuuttaa koiranpentusi sen täytettyä 6 viikkoa. Huomioi, että voit ostaa vakuutuksen vasta, kun koira on muuttanut uuteen kotiinsa, sillä terveysselvitys on annettava koiran läsnä ollessa.

Suosittelemme pennun uutta omistajaa hankkimaan Agria Hoitokuluvakuutuksen, joka kattaa koiran sairastumisesta ja loukkaantumisesta aiheutuvia eläinlääkärin hoitokuluja. Kattavimman turvan saat, kun vakuutat koirasi ennen 4 kuukauden ikää. Samalla saat myös 15% pentualennuksen ensimmäisen vakuutuskauden ajaksi.

Voit myös hankkia koiralle Agria Henki -vakuutuksen, joka korvaa, jos koira menehtyy tai joudutaan eläinlääkärin mukaan lopettamaan korvattavan sairauksen tai tapaturman seurauksena.

Kun otat pennullesi Agria Hoitokuluvakuutuksen ennen 4 kuukauden ikää, korvaa vakuutus ehtojen puitteissa myös muun muassa:

 • Maitohampaiden poiston
 • Purentavian oikaisun
 • Nivelsairaudet

Kyllä. Piilevät viat –vakuutus kuuluu Agrialla alle 4 kuukauden ikäisenä vakuutetun koiranpennun Hoitokuluvakuutukseen mikäli ehdot piilevistä vioista täyttyvät, lue lisää vakuutusehdoista.

Jos koiralle otetaan vakuutus yli 4 kuukauden ikäisenä, tulee vakuutukseen 12 kuukauden karenssiaika piileville vioille vakuutuksen ostopäivästä alkaen.

Agria Vastuu -lisävakuutus korvaa koiran aiheuttamat esine- ja henkilövahingot kolmannelle osapuolelle. Voit ostaa Agria Vastuun lisävakutuutuksena Agria Hoitokulu- tai Agria Henki -vakuutukseen.

Vakuutusasioita voi hoitaa ainoastaan vakuutuksenottaja. Jos haluat myöntää valtakirjan perheenjäsenelle tai muulle henkilölle vakuutuksen tietojen saamista ja vahinkoilmoituksia varten, voit tehdä sen sähköpostitse. Lähetä allekirjoitettu valtakirja (skannattuna tai kuvattuna) osoitteeseen asiakaspalvelu@agria.fi.

Valtakirja (pdf)

Agria Pentu Henki on ilmainen henkivakuutus Suomen Kennelliittoon rekisteröidyille pennuille. Voit ottaa vakuutuksen samalla, kun rekisteröit pennut OmaKoiraan. Vakuutuksesta ei lähetetä vakuutuskirjaa eikä vakuutusnumeroa.

Agria Pentu Henki on voimassa 5 viikon iästä luovutukseen saakka, kuitenkin enintään 12 viikon ikään asti. Vakuutus korvaa, jos pentu menehtyy tai tulee eläinlääkärin arvion mukaan lopettaa korvauksen piiriin kuuluvan sairauden tai tapaturman seurauksena. Korvausmäärä on 600 € per pentu. 

Liitä vahinkoilmoitukseen:

 • Kuvaus tapahtuneesta 
 • Patologin tulos
 • Oma nimesi ja henkilötunnuksesi
 • Tilinumero korvausta varten

Korvaushakemus tehdään sähköpostitse osoitteeseen vahinkoilmoitus@agria.fi.