Miten suorakorvaus toimii?

Suorakorvaus tarkoittaa, että Agria maksaa korvattavan summan suoraan eläinklinikalle. Sinun ei siis tarvitse maksaa koko laskua ja sitten hakea korvausta Agrialta vaan maksat eläinklinikalle vain omavastuun ja sen summan, jota vakuutus ei kata. Sinun ei myöskään tarvitse tehdä korvaushakemusta vaan eläinklinikka lähettää Agrialle korvaushakemuksen.

Toimi näin

Ilmoita eläinklinikalla, että haluat suorakorvauksen ja anna koko vakuutusnumerosi (muodossa 80xxxxx-x-x).

Hoidon jälkeen eläinklinikka ottaa yhteyttä Agriaan ja me laskemme kuinka paljon vakuutus korvaa ja kuinka paljon jää asiakkaan maksettavaksi, muun muassa omavastuu. Agria maksaa korvattavan summan suoraan eläinklinikalle.

Milloin emme voi tarjota suorakorvausta

Agrialla on aina oikeus päättää sovelletaanko yksittäisessä asiassa suorakorvausta. Agrialla ja eläinklinikalla on oikeus olla tarjoamatta tai suorittamatta suorakorvausta seuraavista syistä:

  • Kellonaika - suorakorvauspalvelu on avoinna arkisin klo 09-16:30
  • Maksamaton vakuutus
  • Ehtojen vaatima pentutarkastus, eläinlääkärintarkastus tai vakuutushistoria puuttuu
  • Korvauspäätös vaatii lisäselvitystä (esimerkiksi sairauden/vamman alkamisajankohta, hoitohistoria)
  • Järjestelmätekniset syyt
  • CT-tutkimuksen korvaaminen edellyttää aina Agrian ennakkopäätöksen ja että kuvat on lausunut eläinradiologian diplomaatti tai vastaavan koulutuksen omaava henkilö.

Jos suorakorvausta ei voida suorittaa, voimme kuitenkin tehdä vahingonkorvauksen suorakorvaushakemuksessa lähetettyjen tietojen perusteella. Olemme tässä tapauksessa aina yhteydessä asiakkaaseen.

Suorakorvauspalvelun ollessa suljettu, voi eläinlääkäriasema lähettää käynnin tiedot Agrialle suoraan. Asiakkaan ei siis tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta erikseen vaan saamme käynnin tiedot klinikalta ja suoritamme vahingonkäsittelyn normaalisti aukiolojemme puitteissa. Asiakas maksaa käynnin normaalisti ja mahdollinen korvaus toimitetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille. 

Agrian suorakorvausklinikat

Haluatko Agrian suorakorvausklinikaksi?

Täytä suorakorvausklinikkalomake (pdf) ja lähetä se meille osoitteeseen suorakorvaus@agria.fi tai postitse osoitteeseen:

Agria Eläinvakuutus
Metsänneidonkuja 6
02130 Espoo