Tietoa kissasta

Agria Eläinvakuutuksen aineeton joululahja kodittomille kissoille

Tänä vuonna Agria Eläinvakuutus päätti joulukalenteriarvonnan sijaan antaa aineettoman lahjan suomalaisten kodittomien kissojen hyväksi työskentelevälle Kissojen Suojelu – Kisu ry:lle.

Kissanpentu pesee itseään.

Miksi kissa pesee itseään?

Kissat käyttävät paljon aikaa turkkinsa puhdistamiseen ja nuolemiseen. Kissa voi pestä itseään monesta eri syystä ja pesemisellä on monia hyötyvaikutuksia.

Kissa naukuu.

Miksi kissa naukuu?

Kissat naukuvat monin eri tavoin ja monista eri syistä. Naukuminen voi olla hiljaista tai kovaäänistä, ja kissa voi sen avulla muun muassa ilmaista haluavansa huomiota tai olevansa huolissaan.

Kissan kehonkieli

Kissat kommunikoivat eri tavoin ja toisinaan kissan kehonkieltä voi olla vaikea ymmärtää. Seuraavassa kerromme kissojen yleisimmistä kehonkielen eleistä ja mitä kissa yrittää viestiä niillä.

Kevään mouruamiset

Kevään tullen kissa saattaa yhtäkkiä alkaa naukua ja mouruta jatkuvasti, myös öisin. Tämä voi olla järkytys kissanomistajalle, varsinkin jos kyseessä on ensimmäinen kissa. Mouruamisten taustalla ovat kissan hormonit j...

Raketit ja ilotulitukset voivat olla kissalle stressaavia.

Uusivuosi kissan kanssa

Uudenvuoden aatto ei ole monen kissan lempijuhlapyhä. Raketeista kuuluva pauke ja vilkkuvat valot voivat olla kissalle pelottavia. Listaamme vinkkejä, joiden avulla voit tehdä uudenvuoden aatosta kissalle miellyttäväm...

Kissa katsoo kummastuneena.

Miksi kissa tekee näin?

Kissat käyttäytyvät toisinaan erikoisilla tavoilla, joita omistajan on vaikea ymmärtää. Seuraavassa kerromme kissojen yleisimmistä käytösmalleista eri tilanteissa.

Näin kissa käyttää kynsiään

Miksi kissa raapii ja teroittaa kynsiään? Sille löytyy monta syytä. 

Kissat kaipaavat omistajansa seuraa

Kissoja pidetään koiria itsenäisempinä lemmikkeinä ja yleinen käsitys onkin, että kissa ei tarvitse yhtä paljoa seuraa kuin koira ja pärjää hyvin yksin pitkiäkin aikoja päivisin. Tuoreessa tutkimuksessa tutkittiin kis...

Kissan kaulapanta

Kissalla on hyvä olla kaulapanta, varsinkin ulkokissalla. Valitse kaulapanta tarkkaan, jotta se soveltuu juuri sinun kissallesi - osa kaulapannoista on tarkoitettu vain sisäkäyttöön.