Vesihännän aiheuttaa todennäköisesti hännänjuuressa sijaitsevien hermojen tulehtuminen. Tulehdus puolestaan aiheutuu koiran takaosan altistuessa kylmälle.

Vesihännän oireet

Vesihäntä on koiralle kivulias: koiran häntä ja takapää ovat kosketusarkoja ja koiran voi olla vaikea istuutua alas, ja joidenkin narttujen on siitä syystä vaikea virtsata. Häntä roikkuu velttona alaspäin.

Paranee usein itsestään

Vesihäntä häviää useimmiten itsestään muutamassa päivässä, kun annat koiran levätä ja huolehdit, että se pysyy lämpimänä ja kuivana.

Jos koiralla on kovia kipuja, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Koiran kipuja voi tarvittaessa lieventää kipulääkkeillä ja tulehduskipulääkkeillä.

Ehkäise kuivaamalla ja lämmittämällä

Vesihäntä uusiutuu helposti, jos koiralla on jo kerran ollut se.

Ennaltaehkäistäksesi sen uusiutumista kuivaa koira kunnolla aina sateen tai uimisen jälkeen. Koiralle voidaan myös hankkia lämmittävä takki tai viltti, joka pitää koiran lämpimänä kylmässä autossa tai uinnin jälkeen.

Jos vesihäntä ei parane itsestään muutaman päivän kuluessa, ota yhteys eläinlääkäriin, sillä vesihännän oireet voivat johtua myös muista selän tai takapään vaivoista.