Vesihäntä on yleinen vaiva vettä rakastavilla koiraroduilal kuten noutajilla ja spanieleilla. Vesihännän aiheuttaa todennäköisesti hännänjuuressa sijaitsevien hermojen tulehtuminen. Tulehdus puolestaan aiheutuu koiran takaosan altistuessa kylmälle. Vesihäntä on koiralle kivulias ja häntä roikkuu velttona alaspäin. Häntä ja koiran takapää ovat kosketusarkoja ja koiran voi olla vaikea istuutua alas, ja joidenkin narttujen on siitä syystä vaikea virtsata.

Häviää usein itsestään

Vesihäntä häviää useimmiten itsestään muutamassa päivässä, kun annat koiran levätä ja huolehdit, että se pysyy lämpimänä ja kuivana. Jos koiralla on kovia kipuja, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Koiran kipuja voi tarvittaessa lieventää kipulääkkeillä ja tulehduslääkkeillä.

Ehkäise kuivaamalla ja lämmittämällä

Vesihäntä uusiutuu helposti, jos koiralla on kerran ollut se. Ennaltaehkäistäksesi sen uusiutumista kuivaa koira kunnolla aina sateen tai uimisen jälkeen. Koiralle voidaan myös hankkia lämmittävä takki tai viltti, joka pitää koiran lämpimänä kylmässä autossa tai uinnin jälkeen.

Jos vesihäntä ei parane itsestään muutaman päivän kuluessa, ota yhteys eläinlääkäriin, sillä vesihännän oireet voivat johtua myös muista selän tai takapään vaivoista.