Uusivuosi koiran kanssa

Uudenvuoden aattona ja toisinaan myös sitä edeltävinä päivinä raketit paukkuvat. Juhlavat ilotulitteet ovat kuitenkin monen koiran painajainen. Tässä muutamia vinkkejä miten voitte koirasi kanssa viettää uutta vuotta mahdollisimman mukavasti.

Rauhallinen tila

Jos vietät uuden vuoden kotona, kannattaa ääniherkälle koiralle varata oma huone tai nurkkaus, jossa se saa olla rauhassa. Eristä huone ilotulitteiden äänistä ja kirkkaista valoista asettamalla ikkunan eteen esimerkiksi patja tai paksut verhot. Laita radio tai TV päälle sopivan kovalle, jotta musiikki peittää osan ulkoa kuuluvasta paukkeesta.

Voit antaa koiralle huoneessa herkkuja tai luun, jotta siitä tulee sille entistä mukavampi paikka. Pelokas koira ei kuitenkaan välttämättä halua syödä mitään.

Valmistelut ennen iltaa

Ulkoiluta koira hyvissä ajoin, jotta vältytte pahimmalta paukkeelta. Ääniarka koira ei välttämättä illalla halua kävellä lainkaan tai saattaa pelonsekaisessa tilassa yrittää juosta pakoon. Ääniherkällä koiralla kannattaakin olla sekä kaulapanta että valjaat kävelylenkin aikana, jotta se ei pääse rimpuilemaan irti. Kaulapannassa kannattaa myös olla laatta, jossa lukee omistajan nimi ja puhelinnumero.

Ilotulituksia pakoon

Jos tiedät kokemuksesta, että uudenvuoden aatto on koiralle yhtä tuskaa, kannattaa yrittää viettää uusivuosi mahdollisimman rauhallisessa paikassa, esimerkiksi mökillä. Toinen rakettivapaa alue on lentokenttähotellit. Lentokenttien läheisyydessä ei saa ampua raketteja ja monissa hotelleissa on myös koiraystävällisiä huoneita. 

Tykkää? 0 tykkäystä, ei arvosteltu 0 lukijasta 0 tykkäsi tästä, arvosana , NaN tähteä