Pääsiäiskoristeet voivat olla kissalle vaarallisia

Kuva: Åsa Franzén

Suurin osa pääsiäiskoristeista on uteliaalle ja leikkisälle kissalle houkuttelevia, mutta osa koristeista on myös olla kissalle vaarallisia. Muun muassa kynttilät, höyhenet ja kissoille myrkylliset pääsiäiskukat voivat aiheuttaa vaaratilanteita eli säilytä ainakin ne kissan ulottumattomissa.

Höyhenet ja pääsiäiskoristeet

Höyhenet ja muut pääsiäiskoristeet ovat monen kissan silmissä hauskoja leluja. Syötynä - tai tuhottuna – koristeet ja niiden osat voivat kuitenkin aiheuttaa kissalle harmia. Ne voivat tehdä haavoja kissan suuhun, juuttua hampaiden väliin tai nieluun, tai kissa saattaa niellä ne. Pahimmassa tapauksessa kissan suolistoon juuttunut esine voidaan joutua poistamaan leikkauksen avulla. Säilytä siis kissalle mahdollisesti vaaralliset pääsiäiskoristeet kissan ulottumattomissa.

Voit leikkiä kissan kanssa höyhenillä ja muilla hauskoilla koristeilla, mutta varmista, ettei kissa niele mitään ja kerää lelukoristeet pois leikkihetken jälkeen. Jotta koristeet eivät olisi niin houkuttelevia kissalle, kannattaa leikkiä kissan kanssa sen omien lelujen kanssa. Kissa saattaa nimittäin alkaa tuhota pääsiäiskoristeita paremman tekemisen puutteessa.

Kukat

Monet kukat ja kasvit kuuluvat pääsiäiseen, mutta tietyt kukat ovat kissoille myrkyllisiä, muun muassa narsissi ja pääsiäislilja. Kissa saattaa haluta tutkia kukkia ja jopa maistella niiden lehtiä, joten kissalle myrkylliset kukat kannattaa sijoittaa sellaiseen paikkaan, jonne kissa ei pääse. Toinen vaihtoehto on hankkia vain kissoille vaarattomia kasveja tai tekokasveja.

Kynttilät

Kynttilän liekki voi polttaa uteliaan kissan viiksikarvoja, kissan häntä voi osua liekkiin tai kissa voi pudottaa koko kynttilän alas ja aiheuttaa tulipalon tai muun vaaratilanteen.

Lyhdyt ja tuikut ovat pitkiä kynttilöitä turvallisempia, mutta varmista silloinkin, ettei kissa pysty kaatamaan tai pudottamaan niitä. Jos kissa on todella utelias, turvallisin vaihtoehto on hankkia vain sähköisiä tai paristollisia kynttilöitä.

Tykkää? 0 tykkäystä, ei arvosteltu 0 lukijasta 0 tykkäsi tästä, arvosana , NaN tähteä