Korvapunkki lisääntyy kissan korvakäytävissä ja useimmiten niitä voi nähdä paljain silmin. Korvassa on myös usein kuivaa, tummanruskeaa eritettä.

Korvapunkki on yleisin kissanpennuilla ja vanhoilla kissoilla. Kissa oireilee rapsuttamalla korvaa rajusti ja ravistelemalla päätään. Jos kissa raapii korviaan paljon, voi korvaan tai korvan viereen tulla haavoja. Korvapunkki voi aiheuttaa ihmiselle korvatulehduksen.

Korvapunkki leviää kissasta toiseen sekä koiriin. Jos siis kodissasi on useampi kissa, tai koira, tulee kaikki lääkitä korvapunkkia vastaan - vaikka vain yhdellä kodin kissalla on näkyviä korvapunkkeja.

Näin pääset eroon korvapunkeista

Jos epäilet, että kissallasi on korvapunkki, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Korvapunkit hoidetaan eläinlääkärin määräämän respetilääkkeen avulla. Korvapunkkeja vastaan on myös reseptittömiä korvatippoja, mutta ne eivät ole yhtä tehokkaita ja korvapunkit ovat sitkeitä ja leviävät herkästi lemmikistä toiseen, eli niistä on syytä hankkiutua eroon huolella.

Siivous ja korvien puhdistus

Sama lääkitys tulee antaa perheen kaikille lemmikeille ja lisäksi koko talo kannattaa siivota huolellisesti, sillä korvapunkit voivat elää myös ympäristössä. Ainakin lemmikkien pedit, viltit ja muut tekstiilit kannattaa pestä tai puhdistaa huolella, jotta punkit kuolevat ja uuden tartunnan riski pienenee. 

Puhdista kissan korvat säännöllisesti. Tutki korvat ja haista niitä. Terve korva on puhdas ja hajuton.