Miksi kissa sähisee?

Kissa käyttää sähinää varoituksena. Uhkaavassa tilanteessa kissa yrittää välttää fyysistä kontaktia kaikin keinoin ja pyrkii ratkaisemaan konfliktin käyttämällä kehonkieltä, ääniä ja hajuja.

Sähisemällä kissa varoittaa vastustajaansa ja viestii, että jos vastustaja ei luovuta, kissa aikoo käyttää fyysistä kontaktia päästäkseen eroon tilanteesta.

Miksi kissa kolistaa hampaitaan?

Kissa saattaa kolistaa hampaitaan ja ”purra ilmaa” esimerkiksi katsellessaan hiirtä tai lintua. Kolistelu johtuu usein innostuksesta tai turhatutumisesta saalista kohtaan.

Miksi kissa raapii huonekaluja ja tapettia?

Kissa raapii ja teroittaa kynsiään poistaakseen kuluneita ja vanhoja kynnenpalasia, venytelläkseen ja harjoittaakseen kynsilihaksia ja merkatakseen reviiriään.

Saadaksesi kissan lopettamaan kodin kaluston raapimisen, osta tai rakenna kissalle raapimapuita, jotta kissa saa jotain muuta raavittavaa.

Suurin osa kissoista pitää korkeista raapimapuista, joita vasten kissa voi myös venytellä raapiessaan. Raapimapuun tulee olla esillä ja niitä saisi mieluiten olla useampia, jotta raapimishalun iskiessä kissa alkaa helpommin raapia sallittua raapimapuuta kuin huonekaluja.

Miksi kissa leipoo tassuillaan?

Kissanpennut polkevat tai leipovat tassuillaan kissaemon nisiä, koska se stimuloi maidontuotantoa. Moni kissa tekee samaa liikettä myös aikuisena, esimerkiksi omistajansa sylissä.

Kun kissanpennut alkavat kasvaa aikuisiksi, kissaemo ei anna pentujensa polkea samalla tavalla kuin vain hetken ja viestii sitten pennuille, että nyt riittää. Kissanomistajan tulisi pyrkiä tekemään samoin. Kissa saa leipoa tai polkea hetken aikaa, mutta jos polkeminen vain jatkuu ja jatkuu ja kissa näyttää olevan ns. transsissa, tulee polkeminen lopettaa. Nosta sitten varovasti kissa pois polkemansa esineen tai alustan päältä.

Miksi kissa piiloutuu?

Monet kissat ovat arkoja ja haluavat piiloutua tarpeen tullen - esimerkiksi, jos kotiin tulee vieraita. Käytös johtuu kissan turvallisuudentunteen tarpeesta.

Kun kissa ei tunne oloaan turvalliseksi, se päättää usein paeta ja piiloutua.

Miksi kissa kierähtää selälleen nähdessään omistajansa?

Selälleen kierähtäminen on ystävyyden merkki, jonka avulla kissa viestii luottavansa omistajaansa. Kissalle vatsanseutu on herkkä, eli makaamalla selällään ja paljastamalla vatsansa, kissa näyttää luottavansa omistajaansa.

Huomioi, että vaikka kissa makaa selällään, ei se kuitenkaan välttämättä tarkoita, että kissa haluaa vatsaansa silitettävän tai rapsuteltavan.

Miksi kissa kehrää?

Yleisin syy kissan kehräämiseen on, että se on tyytyväinen. Kehrääminen vahvistaa kissan suhdetta sen lähipiiriin, eli omistajaan ja kodin muihin kissoihin. Kehrääminen on myös kommunikointitapa kissaemon ja sen pentujen välillä.

Kissa ei kuitenkaan kehrää ainoastaan ollessaan tyytyväinen. Kissa saattaa nimittäin kehrätä myös synnyttäessään, ollessaan pelokas tai kuolemaisillaan. Silloin kehrääminen auttaa kissaa rentoutumaan. Siitä syystä kissa saattaa alkaa kehräämään myös esimerkiksi eläinlääkärikäynnin aikana.

Miksi kissa juoksee ympäri asuntoa?

Sisällä juokseminen on tavallista sisäkissoille, joilla ei ole yhtä paljon tekemistä kuin saalistavilla ja paljon liikuntaa saavilla ulkokissoilla. Juokseminen on kissan tapa kuluttaa ylimääräistä energiaa ja siten rauhoittua.

Voit auttaa kissaasi kuluttamaan ylimääräistä energiaansa panostamalla kissan elinympäristöön, esimerkiksi hankkimalla kissalle lisää virikkeitä kotiin, esimerkiksi leluja ja raapimapuita.

Miksi kissa pesee itseään?

Kissa pesee turkkiaan monesta syystä. Peseminen pitää kissan puhtaana, se rentouttaa kissaa ja pesemällä itseään kissa voi lämmittää tai viilentää itseään.