Kissa-artikkeleita

Kesän vaaroja kissoille
16.6.2018 Kesäisin monet kissat viettävät paljon aikaa ulkona. Suomen luonto on suhteellisen vaaraton kissoille, mutta tiettyjä riskejä löytyy silti. Annamme vinkkejä miten nauttia kesästä turvallisesti ja ensiapuvinkkejä kesän...
Ulkoilu kissan kanssa
13.6.2018 Nyt kesä on kauneimmillaan ja mikä sen parempi tapa nauttia ihanasta kesäsäästä kuin ulkoilemalla kissan kanssa! Tässä muutamia vinkkejä mukavaa ja turvallista ulkoilua varten.
Kissan nesteytys kesällä
11.6.2018 Kesähelteillä nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Mutta miten kissan saa juomaan tarpeeksi vettä? Listaamme muutamia vinkkejä, joiden avulla teet veden juomisesta kissalle mieluisaa.
Kissan kuljettaminen autossa
9.6.2018 Osa kissoista pääsee omistajiensa mukaan mökille tai muille kesän matkoille. Turvallisuussyistä ja kissan hyvinvoinnin kannalta kissa kannattaa kuljettaa autossa kuljetushäkissä.
Kissa mukaan matkalle?
4.6.2018 Kissanomistajan loman suunnitteluun kuuluu myös päätös siitä missä kissa on loman ajan. Kissan voi ottaa moneen paikkaan ja kulkuvälineeseen mukaan, tai kissan voi jättää omaan kotiin kissavahdin kanssa tai varata pai...
Hammassyöpymä eli TR-leesio
25.4.2018 TR-leesioita (tooth resorptions) eli hammaskaulavaurioita esiintyy noin kolmasosalla kaikista kissoista. Sairaus aiheuttaa hampaan normaalin rakenteen tuhoutumisen.
Kissan hammaskivi
21.4.2018 Kissan suun bakteerit ja hammasväleihin jäävät ruoan tähteet muodostavat plakkia. Jos plakkia ei poisteta, se alkaa kovettua hammaskiveksi. Hammaskiven muodostumisen todennäköisyys on yksilöllistä ja vaihtelee roduitt...
Kissan hammassairaudet
21.4.2018 Millaisia eri hammasvaivoja ja –sairauksia kissoille voi tulla? Mistä tunnistaa hammasvaivojen oireet? Entä miten ennaltaehkäistä hammasvaivoja? 
Hammasjuuripaise kissalla
19.4.2018 Kissalle voi tulla hammasjuuripaise, jos hampaan juuri tulehtuu eikä sitä hoideta ajoissa. Paise muodostuu useimmin yläleuan kulmahampaisiin.
Ientulehdus kissalla
17.4.2018 Ientulehdus (gingiviitti) johtuu kissan hampaan pinnalle ja ikenien läheisyyteen kertyvästä plakista ja hammaskivestä. Tulehtunut ien on ärtynyt ja punoittava. Paras tapa välttyä ientulehdukselta on pestä kissan hampa...