Kissa-artikkeleita

Kissalle vaarallisia kasveja
18.7.2017 Kissat pureskelevat ja syövät mielellään ruohon lisäksi myös muita kasveja. Osa kasveista on kissoille myrkyllisiä, ja niiden syöminen voi johtaa jopa kuolemaan. Ole siis tarkkana valitessasi huonekasveja kotiisi.&nbs...
Kesän vaaroja kissoille
26.6.2017 Kesäisin monet kissat viettävät paljon aikaa ulkona. Suomen luonto on suhteellisen vaaraton kissoille, mutta tiettyjä riskejä löytyy silti. Annamme vinkkejä, miten voit välttyä kesän tuomilta ongelmilta.
Kissan matkapahoinvointi
29.5.2017 Osa kissoista kärsii matkapahoinvoinnista autossa matkustaessaan. Totuta siis kissa autossa kulkemiseen hyvissä ajoin - varsinkin, jos haluat ottaa kissan pidemmille automatkoille.
Kyyn purema kissalla
11.5.2017 Kyykäärmeet alkavat nyt herätä talvihorroksesta, joten kissaomistajien kannattaa olla valppaina, erityisesti alueilla, joissa kyitä tavataan. Suurin osa lemmikeistä toipuu kyyn puremasta eläinlääkärikäynnin jälkeen, m...
Hampaanjuuren paise kissalla
27.4.2017 Jos kissan hampaan juuri tulehtuu, sille voi tulla hampaanjuuren paise. Paise on yleisin yläleuan kulmahampaissa.
Kissan hampaiden hoito
24.4.2017 Erilaiset hammasvaivat kuten hammaskivi ja ientulehdus ovat yleisiä kissoilla. Ne ovat kuitenkin ennaltaehkäistävissä säännöllisellä hampaiden harjauksella.
Miksi kissan hampaiden hoito on tärkeää?
19.4.2017 Kissan hampaiden hoito on tärkeää, sillä suurin osa hammassairauksista on ennaltaehkäistävissä hampaiden harjauksen avulla. Hammassairauksien oireita on usein vaikea havaita ajoissa, tutki siis kissan hampaat ja suu s...
Kissan hammaskivi
18.4.2017 Kissan suun bakteerit ja ruoanjämät muodostavat plakkia. Jos plakkia ei poisteta, se alkaa kovettua hammaskiveksi. Hammaskiven muodostumisen todennäköisyys on yksilöllistä ja vaihtelee roduittain. Paras tapa ennaltaeh...
Pääsiäiskoristeet voivat olla kissalle vaarallisia
11.4.2017 Osa pääsiäiskoristeista voi olla uteliaille ja leikkisille kissoille vaarallisia. Huolehdi siis, että kynttilät, höyhenet ja kissoille myrkylliset pääsiäiskukat ovat kissan ulottumattomissa.
Kissan ripuli ja oksentelu
9.4.2017 Tavallisimpia syitä oksenteluun ja ripuliin ovat sopimaton ruoka, ylensyönti, vakava sisäloistartunta tai bakteeri-/virustartunta. Nämä syyt aiheuttavat lemmikin suoliston normaalin bakteerikannan häiriintymisen.