Agria Rotuvakuutukset

Agria Koirarotuvakuutus &
Agria Kissarotuvakuutus

Agria on vuoden 2019 alusta lanseerannut uudet vakuutustuotteet: Agria Koirarotuvakuutus ja Agria Kissarotuvakuutus. Kyseessä on entistä kattavampi hoitokuluvakuutus, jonka sisältö on muokattu koiran tai kissan rodun mukaan.

Vakuutuksen nimi tulee koiran tai kissan rodun mukaan, esimerkiksi Agria Beagle-vakuutus tai Agria Ragdoll-vakuutus. Monirotuisille koirille ja maatiaiskissoille on myös omat rotuvakuutukset.

Alta löydät tiivistettynä tietoa uusista rotuvakuutuksista ja mitä tuoteuudistus tarkoittaa juuri sinulle ja lemmikillesi.

Pidempi omavastuukausi

Omavastuukausi pitenee 125 päivästä 135 päivään.

Omavastuu on sinun maksettavaksesi jäävä osa eläinlääkärin hoitokuluista. Agria Rotuvakuutuksissa on sekä kiinteä omavastuu (90 €, 160 € tai 500 €) että osuus hoitokuluista (20% tai 30%).

Kiinteä omavastuu maksetaan vain kerran omavastuukauden (135 päivää) aikana, vaikka lemmikki joutuisi eläinlääkäriin useamman kerran tai eri vaivojen takia. Osuus hoitokuluista maksetaan jokaisesta korvattavasta käynnistä. 

Omavastuukauden pidennys tarkoittaa, että kiinteän omavastuun täytyttyä lemmikkiä voidaan hoitaa useamman kerran vain prosenttiosuudella.

Kuntoutus sisältyy

Sekä koirien että kissojen rotuvakuutuksiin sisältyy nyt myös kuntoutusturva. Kissoilla kuntoutusturva on 300€ per vakuutuskausi ja koirilla rodusta riippuen 300€ tai 600€ per vakuutuskausi.

Kuntoutus korvaa sairauden tai tapaturman hoitamiseen määrättynä laillistetun eläinfysioterapeutin antaman hoidon sairauden tai tapaturman yhteydessä. Korvattavia kuntoutusmuotoja ovat: uinti, hieronta, juoksumattoharjoittelu ja venyttely.

Lisävakuutus Agria Kuntoutus pysyy ennallaan ja sen voi ottaa lisäturvaksi koiralle, jonka Agria Koirarotuvakuutuksen kuntoutusturva on 300 €. Jos sinulla on ollut vakuutuksessasi Agria Kuntoutus lisävakuutus, on se vakuutuksessasi edelleen, mutta sen lisäksi sinulla on Agria Koirarotuvakuutuksessa mukana kuntoutusturva.

Kissoille korvataan hammassyöpymä

Alle 4kk iässä vakuutetuille kissoille korvataan ehtojen mukaan nyt myös hammassyöpymän, eli FORL/TR:n (hampaan resorptio) hoito. Korvausta on mahdollista saada 300 euroon saakka per vakuutuskausi.

Mikäli sinulla on ollut Agria Hoitokuluvakuutus kissalla alle 4kk iästä alkaen, kuuluu TR/FORL:in hoito nyt myös sinun vakuutukseesi ehtojen mukaisesti.

Mahdollisuus ostaa lisäturvaa

Mikäli olet valinnut vakuutusmääräksi 3 000 euroa, voit milloin tahansa vakuutuskauden aikana ostaa 3 000 euroa lisäturvaa. Lisäturva on voimassa kuluvan vakuutuskauden loppuun saakka ja kattaa vakuutukseen piiriin kuuluvia sairauksia ja tapaturmia, jotka ovat alkaneet lisäturvan oston jälkeen. Lisäturva päättyy automaattisesti vakuutuskauden lopussa.

Minulla on Hoitokuluvakuutus – mitä teen?

Mikäli sinulla on voimassa oleva Agria Hoitokuluvakuutus, ei sinun tarvitse tehdä mitään. Vakuutus on jatkuva, mikä tarkoittaa, että vakuutuksesi muuttuu vakuutuskauden vaihtuessa Agria Hoitokuluvakuutuksesta Agria Koirarotu- tai Agria Kissarotuvakuutukseksi.

Esimerkiksi, jos olet ottanut vakuutuksen helmikuussa 2018, muuttuu vakuutus rotuvakuutukseksi 1.2.2019 alkaen. Lisätietoja päivittyneestä vakuutuksestasi  löydät vakuutuskirjastasi sekä ennen vakuutuskauden vaihtumista sinulle tulevasta vuosi-ilmoituksesta.

Myös maatiaisille ja monirotuisille koirille

Myös maatiaisille ja monirotuisille koirille on saatavilla omat rotuvakuutukset. Sekarotuisille koirille on Agria Monirotu-vakuutus ja maatiaiskissoille Agria Maatiais-vakuutus.

Niille koiraroduille, joita ei ole FCI-hyväksytty voidaan ottaa Agria Monirotu-vakuutus.

Korvataanko? Vakuutettu alle 4 kk iässä Vakuutettu yli 4 kk iässä
Nivelsairaudet

Purentavian korjaus

*

Piilevät viat

*

12 kk karenssin jälkeen
Maitohampaiden poisto

Rappeuttavat nivelsairaudet

12 kk karenssin jälkeen
Implantti

Kissalle: TR/FORL
(hammassyöpymä)

HUOM. Kaikki korvauspäätökset tehdään aina ehtojen mukaan.

* Korvauksen edellytyksenä erityismääräyksiä koskien pennulle tehtyä eläinlääkärintarkastusta, tarkemmat tiedot löydät vakuutusehdoistamme.

Kattavin vakuutus alle 4 kk ikäiselle pennulle

Tiesithän, että saat kattavimman vakuutusturvan, kun otat vakuutuksen koirallesi tai kissallesi alle 4 kk iässä? Oheisesta taulukosta näet mitä kaikkea vakuutus korvaa pennulle ehtojen mukaan, kun pentu on vakuutettu alle 4 kk ikäisenä.

Vakuutuksen voi ottaa 6 viikkoa täyttäneelle koiranpennulle tai kissanpennulle.

Huomioithan, että vakuutus ei korvaa ennen vakuutuksenottoa alkaneiden sairauksien, vikojen tai vammojen kustannuksia. Lisäksi vakuutuksella on 20 vuorokauden karenssiaika sairauksille, ellei toisin mainita.

 

Mikäli kaipaat enemmän tietoa, olethan yhteydessä meihin sähköpostitse asiakaspalvelu@agria.fi tai puhelimitse numeroon 029-1701080 (avoinna arkisin klo 8-18).

Jos olet kasvattaja, sinun kannattaa olla yhteydessä vakuutusedustajaan.