Haastattelussa Agrian edustaja Sinikka Komi

Kuva: Sinikka Komi

Haastattelimme Agrian vakuutusedustajaa Sinikka Komia koirien kasvatuksesta ja vakuutuksista.

Sinikka Komi on Agrian vakuutusedustaja ja hän kasvattaa borderterriereitä. Sinikka on syntynyt Imatralla ja asunut suurimman osan elämäänsä Etelä-Karjalassa, mistä hänen sukunsa on kotoisin. Nykyään hän asuu Kouvolan Valkealassa, Kymenlaaksossa opetustöitä tekevän miehensä ja viiden borderterrierin kanssa.

Mistä kiinnostus borderterriereitä ja kasvatusta kohtaan sai alkunsa?

Lapsuudenkodissani oli aina koira - karjalankarhukoira tai suomenpystykorva. Ne olivat lähinnä "pihavahteja" maatalossa, mutta myös metsästyskäytössä. Kotoa muutettuani halusin kuitenkin pienen koiran ja erään vanhan koirakirjan perusteella roduksi valikoitui pieni, sekarotuisen näköinen koira – borderterrieri. Koira, joka pärjäisi erävaelluksilla, osallistuisi kaikkeen tekemiseen, olisi helppo kuljettaa mukana, sopeutuvainen, iloinen ja ennen kaikkea suhteellisen terve rotu.

80-luvun alussa ei ollut rotua helppo saada. Kasvattajia oli vähän, pentuja harvoin. Rotu oli melko tuntematon. Ensimmäisen borderterrierin tapasin Messukeskuksen näyttelyssä, jossa oli muutama koira esillä. Viikon kuluttua näyttelystä eräälle kasvattajalle syntyi pentue, josta sain urospennun – Terras Oleksin. Siitä tuli ensimmäinen suomalainen käyttö- ja muotovalio. Rotu kiinnosti paljon ja pikku hiljaa tulin ajatelleeksi myös kasvattamista. Ensimmäisestä upeasta koirasta juontaa myös kennelnimeni Olters, jonka sain 1987.

Tähän mennessä olen kasvattanut 21 pentuetta ja 67 pentua. Haluan panostaa kasvatustyössä terveyteen, hyvään luonteeseen ja rodunomaisuuteen. Pentuja on ollut harvoin ja harkiten. Valioita ei ole paljon, sillä minulle tärkeää on saada pennuilla hyvä ja rakastava koti. Toki haluaisin useampia kasvatteja sekä käyttökokeisiin että näyttelyihin, mutta kaikkia se ei kiinnosta. Välillä se harmittaa, mutta kunnioitan pennunostajia.

Olen aikaisemminkin työskennellyt vakuutusalalla. Työ on mielenkiintoista ja asiakkaat ovat parasta tässä työssä. Työaika on periaatteessa vapaa ja tätä voi tehdä kotona, mutta työvälineet voi myös ottaa mukaan ja mennä asiakkaan luokse.

Miksi koiralle kannattaa hankkia vakuutus?

Vakuutus on turva ennalta arvaamattomia tilanteita varten. Virka-aikaan voi selvitä pienillä eläinlääkärikuluilla. Isommat jutut tapahtuvat kuitenkin usein viikonloppuisin, juhlapyhinä tai yöaikaan ja silloin kustannukset ovat myös korkeammat.

Millaista vakuutusta suosittelisit koirankasvattajille?

Jokainen kasvattaja tietää, että tulee tilanteita, jolloin synnytys ei menekään oppikirjan mukaan. Kasvattajalle suosittelen Agria Hoitokuluvakuutuksen lisäksi Agrian Jalostus Hoitokuluvakuutusta ja Piilevät viat –vakuutusta - se on hyvä kasvattajan perusvakuutuspaketti. Jalostus Hoitokulu antaa mahdollisuuden mm. toiseen keisarinleikkaukseen ja se kattaa myös pentujen hoidon ja hedelmällisyystutkimuksia. Piilevät viat –vakuutus kattaa ns. piilevät viat pennuilla 3v 3kk asti koko pentueella.

Tykkää? 0 tykkäystä, ei arvosteltu 0 lukijasta 0 tykkäsi tästä, arvosana , NaN tähteä