Vakuuta lemmikkisi mahdollisimman aikaisin ja varmista, että lemmikkisi on jatkuvasti vakuutettu

Vakuutuksen perusidea on, että moni on mukana jakamassa kustannuksia. Vakuutusyhtiö tarjoaa taloudellista tukea edulliseen hintaan vakuutussopimuksen kattamissa tapauksissa.

Vakuutussopimus koostuu ehdoista, jotka määräävät missä tilanteissa tai minkä tapausten yhteydessä vakuutusyhtiö maksaa korvauksia. Korvaukset maksetaan vakuutustenhaltijoiden maksamien vakuutusmaksujen avulla. Siksi on tärkeää, että korvauksia maksetaan vain oikein perustein.

Eläinvakuutuksen perusidea

Vakuutus korvaa äkillisten ja odottamattomien tapahtumien aiheuttamia kustannuksia. Siksi vakuutus ei korvaa sairauksia tai vammoja, joita lemmikillä on ollut jo ennen vakuutuksen hankkimista. Huolehdi siis, että hankit vakuutuksen mahdollisimman aikaisin ja varmista, että lemmikkisi on jatkuvasti vakuutettu, ilman taukoja. Kaikissa vakuutuksissa on tiettyjä poikkeuksia, jotka on eritelty ehdoissa.  

Mitä eläinvakuutus korvaa?

Hoitokuluvakuutus korvaa sairauden tai onnettomuuden yhteydessä vaadittavien eläinlääkärin tutkimusten tai hoidon aiheuttamia kustannuksia. 

Henkivakuutuksen avulla asiakas saa korvauksia tietyissä tapauksissa, jos lemmikki menehtyy sairauden tai onnettomuuden takia.

Agrialla kaikki korvauspäätökset tehdään tapauskohtaisesti ja ehtojen mukaan. Emme siis käytä automaattikorvausta, vaan korvaus maksetaan, jos ehdot täyttyvät ja jos hoito on eläinlääketieteellisesti perusteltu.

Milloin vakuutus astuu voimaan?

Ostaessasi vakuutuksen lemmikillesi, astuu vakuutus voimaan heti (ellei toisin sovita). Suurimassa osassa vakuutuksista on karenssi, joka tarkoittaa, että vakuutus ei kata sairauksia, jotka ovat alkaneet kehittyä ensimmäisen 20 vuorokauden aikana vakuutuksenottohetkestä. Tapaturmilla ei ole karenssiaikaa, vaan vakuutus on näissä tapauksissa voimassa heti.

Milloin voin irtisanoa vakuutukseni?

Vakuutussopimus jatkuu tavallisesti automaattisesti, ellei sitä irtisanota. Jos vakuutus ei jatku automaattisesti, se on määritetty vakuutuskirjassa. Voit irtisanoa vakuutuksesi milloin haluat.