Usein kysyttyjä kysymyksiä laskuista ja maksamisesta

Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin laskutukseen ja maksamiseen liittyviin kysymyksiin.

Miksi laskuni on suurempi nyt kuin viime vuonna?

Agrialla tietyt alennukset (mm. pentualennus) ovat voimassa vain ensimmäisen vakuutusvuoden ajan ja siksi laskun hinta voi vuosiuudistuksen jälkeen olla hieman korkeampi. Yhteistyökumppaneidemme jäsenalennukset ovat voimassa jatkuvasti.

Huomioithan, että voit muokata vakuutuksen vuosihintaa vaihtamalla omavastuumääriä. Jos haluat tietää lisää ja tehdä laskelman, soita asiakaspalveluumme.


Mistä löydän laskuni?

Ensimmäinen lasku lähetetään aina vakuutuskirjan mukana postitse. Löydät maksamasi laskut ja tulevat laskut Minun Agriasta.


Miten maksan e-laskulla?

Saat e-laskun sähköisesti suoraan verkkopankkiisi, jossa sinun tulee vain tarkistaa ja hyväksyä maksu. Laskun eräpäivä näkyy verkkopankissasi ja jotkut pankit tarjoavat myös muistutuspalveluita eräpäivän lähestyessä.

Huomaathan, että Agrian e-lasku ei toimi vielä kaikissa pankeissa. Tavoitteemme on, että vuoden 2018 aikana voimme tarjota e-laskupalvelun kaikkien pankkien kanssa. 

Pankit, joissa e-lasku toimii nyt ovat: NordeaS-PankkiÅlandsbanken sekä Osuuspankki (OP).

Tilaa e-lasku näin:

  • E-laskun saat tilattua yllämainituista pankeista hakemalla ensin laskuttajan Agria Eläinvakuutus.
  • Aktivoidaksesi e-laskun, käytä siihen laskussasi olevaa viitenumeroa, joka löytyy tilisiirtolomakkeestasi.

Lue lisää e-laskusta


Olen saanut maksumuistutuksen, vaikka olen maksanut laskuni. Miksi?

Voi olla, että maksumuistutus on postitettu ennen kuin olemme vastaanottaneet maksusi. Voit kirjautua Minun Agriaan ja tarkistaa, että maksu on rekisteröity, tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.


Olen saanut monta laskua saman laskutuskauden aikana - miksi?

Kun teet muutoksia sopimukseesi, esimerkiksi muutat henkivakuutusmäärää tai lisäät uuden eläimen ryhmäsopimukseen, teemme uuden laskelman ja lähetämme uuden laskun. Jos maksat vahingossa liikaa tai liian monta laskua, hyvitetään ylimääräinen osuus seuraavassa laskussasi.


Olen ostanut toisen lemmikin – kannattaako minun lisätä se nykyiseen sopimukseen vai luoda uusi?

Kun uusi eläin lisätään olemassa olevaan sopimukseen, sopimuksesta tulee ryhmäsopimus. Ryhmäsopimuksen vakuutuskausi määrittyy sopimuksen ensimmäiseksi vakuutetun eläimen mukaan ja saat kaikkien sopimuksessa olevien eläinten laskut yhdistettynä yhteen laskuun.

Jos teet uudelle lemmikille oman erillisen sopimuksen, saat molemmista eläimistä erillisen laskun kunkin sopimuskauden mukaan.

Ryhmäsopimuksesta saa 5% alennuksen, jos samalla sopimuksella on 3-4 kissaa tai koiraa.


Olen unohtanut maksaa laskuni eräpäivään mennessä, mitä teen?

Vakuutusmaksu kannattaa ehdottomasti maksaa ajallaan, sillä mikäli vakuutusmaksua ei makseta eräpäivään mennessä, vakuutusturva katkeaa. 

Ole yhteydessä asiakaspalveluun, jos haluat lisätietoja vakuutuksestasi ja maksujen tilanteesta.