FirstVetin avulla lemmikinomistaja saa apua, kun lähin eläinklinikka on kaukana tai suljettu sekä lemmikinomistajan ollessa epävarma hoidon tarpeen kiireellisyydestä, esimerkiksi tuleeko lemmikki viedä päivystävälle eläinklinikalle pikimmiten vai voiko lemmikkiä auttaa kotihoidon avulla. 

Eläinlääkärikonsultaatio videon avulla

FirstVet-sovelluksen avulla Agrian asiakkaat voivat olla yhteydessä eläinlääkäriin oman älypuhelimensa kautta missä vain. Palvelu on avoinna joka päivä kello 09-24 ja palvelun käyttö on vakuutuksenottajalle maksutonta. FirstVet-sovellus on ilmainen ja ladattavissa App Storesta ja Google Playsta. 

Agria Eläinvakuutuksen maajohtaja Anna Linder kertoo yhteistyöstä: ”FirstVetin eläinlääkäreiden palvelu on erinomainen lisä jo kattavalle hoitokuluvakuutuksellemme. Etenkin, kun tiedämme, että lemmikkien hoidon tarve ilmenee usein iltaisin tai pyhinä, eli silloin kun suurin osa eläinklinikoista on suljettu. Omaa koiraani pisti ampiainen heinäkuussa iltalenkin aikana. Koira oli todella kipeä ja mietin päivystykseen lähtöä. Siinä tilanteessa oli helpottavaa konsultoida eläinlääkäriä FirstVetin avulla ja saada kotihoito-ohjeet. ”

FirstVetin eläinlääkäri Maiju Tamminen muistuttaa, että ”FirstVetin etäeläinlääkärikonsultaatio on erinomainen hoidon tarpeen sekä kiireellisyyden arviointiin ja oikeastaan missä tahansa mieltä askarruttavissa, lemmikin terveyteen liittyvissä kysymyksissä, koska apu on vain videopuhelun päässä.  Videopuhelun saa varattua aina samalle päivälle, usein jopa alle tunnin päähän. Etäeläinlääkärin konsultaatio ei kuitenkaan korvaa klinikkakäyntiä, jos kyseessä on kiireellistä hoitoa vaativa sairaus tai tapaturma." 

Myös reseptilääkkeiden määrääminen lemmikin hoitoon edellyttää lainsäädännön mukaisesti aina eläinlääkärin suorittamaa kliinistä tutkimusta.

Agrian tilastojen mukaan yleisimmät FirstVetin kautta tehdyt eläinlääkärikonsultaatiot ovat koskeneet vatsa- ja suolistovaivojen oireita, iho- tai korvasairauksia, silmäsairauksia tai haavoja.

Mielenrauhaa lemmikinomistajalle

Videopuhelun aikana eläinlääkäri arvioi lemmikin voinnin sekä hoidon tarpeen kiireellisyyden ja antaa kotihoito-ohjeita sekä tarvittaessa eläinlääkäriltä lähetteen jatkohoitoon klinikalle. Käynnin jälkeen omistaja saa käyntikertomuksen ja hoito-ohjeet sähköpostitse.

Maajohtaja Anna Linder lisää: ”Me Agriassa luomme turvaa eläimille ja ihmisille. Lemmikin sairastaessa on omistajan huoli suuri. Olen ylpeä siitä, että voimme tarjota tämän lisäpalvelun asiakkaillemme ja lemmikin omistaja saa eläinlääkärin tuen halutessaan kotiinsa muutoin neuvottomassa tilanteessa.” 

Lue lisää FirstVetin käytöstä