Kenttä: Koira Artikkeleita tulehdus

Koiran anaalirauhastulehdus

Jos koira laahaa jatkuvasti peräpäätään lattiaa tai maata vasten, voi kyseessä olla anaalirauhasten tulehdus.

Artiklar
Koiran korvatulehdukset

Erilaiset korvatulehdukset ovat yleisiä koirilla. Useimmiten tulehdus on helppo hoitaa eläinlääkärin määräämien korvatippojen avulla. Toisinaan tulehdus kuitenkin uusiutuu ja muuttuu krooniseksi, leviää keskikorvaan tai aiheuttaa verikorvan.

Artiklar
Ientulehdus koiralla

Ientulehdus (gingiviitti) aiheutuu hampaan pinnalle ja erityisesti ikenien läheisyyteen kertyneestä bakteerimassasta eli plakista ja hammaskivestä. Tulehtunut ien on ärtynyt ja punoittava. 

Artiklar
Koiran virtsatietulehdukset

Koirat voivat ihmisten tapaan saada tulehduksia virtsateihin tai virtsarakkoon. Tartunnan saanut koira virtsaa tavallista useammin ja virtsaaminen voi olla koiralle kivuliasta. 

Artiklar
Koiran kostea ihotulehdus/hot spot

Hot spot eli kostea ja märkivä ihotulehdus on yleinen vaiva tietyillä koirilla - erityisesti pitkäkarvaisilla roduilla. Lievä hot-spot voidaan hoitaa kotona, mutta useimmiten koira tulee viedä eläinlääkäriin.

Artiklar
Viisi vanhojen koirien yleistä sairautta

Vanhoilla koirilla monien sairauksien ja vaivojen riski on suurempi. Yleisimpiä ovat oksentelu ja ripuli, hammasvaivat ja erilaiset kasvaimet.

Artiklar
10 yleisintä syytä eläinlääkärikäynnille

Alla luettelo yleisimmistä vakuutuksen kattamista sairauksista. Tiedot ovat peräisin Ruotsin Agrian tilastoista vuosilta 1995–2002, ja ne perustuvat vakuuttamiemme sekä puhdas- että sekarotuisten koirien sairauksiin.

Artiklar
Koiran kohtutulehdus

Leikkaamattomien narttujen yksi yleisimmistä sairauksista on kohtutulehdus eli märkäkohtu.

Artiklar
Koiran keuhkoputkentulehdus

Krooninen keuhkoputkentulehdus on valitettavasti melko yleinen sairaus koirilla. Keuhkoputkentulehdus muuttuu usein krooniseksi, sillä sairaus voi olla oireeton pitkään. Sen vuoksi omistaja ei aina huomaa, että koira pitäisi viedä eläinlääkäriin. Myös keuhkoputkentulehduksen aiheuttajaa on usein vaikea määrittää.

Artiklar