Kenttä: Koira Artikkeleita ripuli

Vinkkejä turvalliseen jouluun

Joulu on pian täällä ja olemme keränneet muutamia vinkkejä, joiden avulla joulu sujuu koiran kanssa mahdollisimman rauhallisesti ja turvallisesti.

Artiklar
Pentujen yleiset vaarat ja haaverit - miten toimia?

Elämä pennun kanssa on ihanaa, mutta utelias ja vikkelä pentu voi myös ajautua moniin vaaratilanteisiin. Varsinkin ensimmäisen pennun omistajalle tulee usein tilanteita, joissa ei välttämättä tiedä miten tulee toimia: voinko auttaa pentua itse kotona vai pitääkö pentu viedä suoraa päätä eläinlääkäriin? Listaamme muutamia yleisimpiä vaaratilanteita ja kerromme miten toimia.

Artiklar
Koiralle vaarallisia piknik-jämiä ja grilliherkkuja

Grillaus ja piknikit kuuluvat kesään ja koirasta saa niihin innokkaan apulaisen. Koiraa on mukava hemmotella kesäisellä piknikillä tai grillatessa, mutta monet grilliherkut ja piknik-jämät eivät sovellu koiralle vaan voivat aiheuttaa vaaratilanteen.

Artiklar
Koiran oksentelu ja ripuli

Äkillinen oksennus-ripulitauti on yksi koiran yleisimmistä sairauksista, jonka syy jää usein epäselväksi. Tauti paranee useimmiten oireenmukaisella tukihoidolla. Jos koira on virkeä ja suostuu juomaan, sitä voidaan hoitaa kotona. Mikäli koira on alakuloinen, eikä suostu juomaan tai jos oksennuksen ja/tai ripulin seassa on verta, on syytä ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

Artiklar
Viisi vanhojen koirien yleistä sairautta

Vanhoilla koirilla monien sairauksien ja vaivojen riski on suurempi. Yleisimpiä ovat oksentelu ja ripuli, hammasvaivat ja erilaiset kasvaimet.

Artiklar