Kenttä: Koira Artikkeleita myrkytys

Ihmisten särkylääkkeet voivat olla vaarallisia koirille

Yksi yleinen koiralle myrkytyksen oireita aiheuttava aine on ihmisten särkylääke. Ihmisten kipua lievittävät lääkkeet ibuprofeiini tai parasetamoli voivat aiheuttaa koiralle myrkytyksen, joka voi pahimmillaan johtaa koiran menehtymiseen. Muista siis säilyttää kaikki lääkeaineet koiran ulottumattomissa äläkä anna koiran kipuihin ihmisille tarkoitettuja lääkkeitä!

Artiklar
Kastanjat ja tammenterhot ovat koiralle vaarallisia

Kastanjat ja tammenterhot voivat suurina määrinä syötyinä aiheuttaa koiralle oksentelua, ripulointia ja muita myrkytyksen oireita. Ole siis tarkkana, jos koirasi syö jotain syksyn kävelylenkkien aikana.

Artiklar
Varo koiralle myrkyllisiä sieniä

Syksyllä moni ottaa koiran mukaan sienimetsään ja koiran voi jopa kouluttaa sienien etsintään. Mutta tietyt sienet ovat myrkyllisiä ja vaarallisia myös koirille, joten sienestäessä tulee olla tarkkana.

Artiklar
Koiran sinilevämyrkytys

Onko koira rantapäivän jälkeen levoton ja oksentelee, huojuu ja tärisee? Ota siinä tapauksessa välittömästi yhteyttä eläinlääkäriin, sillä koiralla voi olla sinilevämyrkytys. Sinilevän myrkky voi johtaa koiran menehtymiseen jopa tunnin kuluessa. 

Artiklar
Lista koiralle vaarallisista aineista

Onko koirasi syönyt jotain sopimatonta? Koirat syövät helposti mitä vain, oli se niille hyväksi tai ei. Jotkut aineet ovat suorastaan hengenvaarallisia - toiset taas myrkyllisiä vain suurissa määrin nautittuina. Listaamme muutamia yleisimpiä aineita, jotka voivat aiheuttaa koiralle myrkytyksen.

Artiklar
Koiralle vaarallisia piknik-jämiä ja grilliherkkuja

Grillaus ja piknikit kuuluvat kesään ja koirasta saa niihin innokkaan apulaisen. Koiraa on mukava hemmotella kesäisellä piknikillä tai grillatessa, mutta monet grilliherkut ja piknik-jämät eivät sovellu koiralle vaan voivat aiheuttaa vaaratilanteen.

Artiklar
Pääsiäisen vaaralliset houkutukset koiralle

Pääsiäinen on hyvän ruoan, suklaan ja muiden herkkujen aikaa. Monet pääsiäisruoat eivät kuitenkaan sovi koiran vatsalle ja esimerkiksi tumma suklaa voi aiheuttaa jopa hengenvaarallisen myrkytystilan. Säilytä siis pääsiäisherkut koiran ulottumattomissa.

Artiklar
Ksylitolimyrkytys koiralla

Ksylitolipitoisten tuotteiden syöminen on koiralle vaarallista ja pienikin määrä ksylitolia voi aiheuttaa koiralle hengenvaarallisen voimakkaan verensokerin laskun. Säilytä siis aina kaikki ksylitolia sisältävät tuotteet kuten purukumit ja pastillit koiran ulottumattomissa. 

Artiklar
Koiralle vaaralliset jouluherkut

Jouluruoka on tärkeä osa joulun odotusta sekä joulunviettoa. Moni haluaa hemmotella koiraansa jouluna ja antaa myös koiralle jouluherkkuja. Monet joulupöydän antimista ovat kuitenkin koiralle vaarallisia, eli valitse herkkupalat tarkkaan tai suosi koirille tarkoitettuja herkkupaloja.

Artiklar
Rotanmyrkky voi aiheuttaa sisäisiä verenvuotoja

Rotanmyrkky tappaa hiiret ja rotat aiheuttamalla niille sisäisiä verenvuotoja. Valitettavasti rotanmyrkyllä on samanlainen vaikutus myös koiriin, mikä voi pahimmillaan johtaa koiran menehtymiseen. 

Artiklar