Kenttä: Koira Artikkeleita ensiapu

Pentujen yleiset vaarat ja haaverit - miten toimia?

Elämä pennun kanssa on ihanaa, mutta utelias ja vikkelä pentu voi myös ajautua moniin vaaratilanteisiin. Varsinkin ensimmäisen pennun omistajalle tulee usein tilanteita, joissa ei välttämättä tiedä miten tulee toimia: voinko auttaa pentua itse kotona vai pitääkö pentu viedä suoraa päätä eläinlääkäriin? Listaamme muutamia yleisimpiä vaaratilanteita ja kerromme miten toimia.

Artiklar
Kesän ensiapuvinkit koirille

Kesä on ihanaa aikaa, mutta silloin koiralle voi myös sattua ja tapahtua kaikenlaista. Jotta kesä koiran kanssa sujuisi mahdollisimman turvallisesti, olemme koonneet ensiapuohjeita tavallisimpien kesän vaivojen ja vaarojen varalta.

Artiklar
Metsästyskoiran ensiapu

Metsästyskoirien riski loukkaantua tai vahingoittua metsässä on suuri. Hyvän ensiapupakkauksen ja ensiapuosaamisen avulla voit auttaa koiraasi ennen eläinlääkäriin pääsemistä. 

Artiklar
Tekohengitys ja koiran verenkierto

Tekohengityksen antaminen, haavan tyrehdyttäminen ja shokkitilaan joutuneen koiran auttaminen ovat kirjaimellisesti elintärkeitä taitoja koiranomistajalle. 

Artiklar
Näin sidot koiran tassusiteen

Oikein sidottu tassuside pysyy paikallaan eikä ärsytä koiran ihoa.

Artiklar
Näin autat koiraasi eri tilanteissa

Mitä tehdä, jos koiralle tulee lämpöhalvaus? Entä, jos kyy puree koiraa? Onnettomuuden sattuessa tulee toimia nopeasti ja tehokkaasti, jotta koira saadaan pelastettua. Lue vinkkimme, joiden avulla tiedät kuinka toimia eri tilanteissa.

Artiklar
Koiran ensiapu

Onnettomuuden sattuessa ensiapu voi auttaa pelastamaan koiran hengen, siksi kannattaa opetella tietyt perustaidot. Eläinlääkäri Ylva Tryggers luennoi aiheesta ja kertoo, kuinka ensiapu voi paitsi auttaa pelastamaan koiran hengen myös estää kriittisen tilan pahenemista.

Artiklar