Usein kysyttyjä kysymyksiä koiravakuutuksesta

Koiran vakuuttamiseen liittyy usein paljon kysymyksiä, joten alla olemme listanneet yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen.

Miten eri vakuutukset eroavat toisistaan?

Eroavaisuudet johtuvat vakuutuksen kattavuudesta:

  • Hoitokuluvakuutus korvaa sairauden tai onnettomuuden aiheuttamia eläinlääkärikuluja
  • Henkivakuutus korvaa, jos lemmikkisi menehtyy sairauden tai tapaturman yhteydessä
  • Jalostusvakuutus on kasvattajille tarkoitettu vakuutus

Ostaessasi vakuutuksen voit myös valita tiettyjä lisävakuutuksia, jotka antavat kattavamman suojan erityistarpeillenne, esimerkiksi jos koirasi on hyöty-, palvelus- tai virkakoira.

Vakuutusta ostaessasi valitset sekä kiinteän että muuttuvan omavastuun, jotka vaikuttavat vakuutusmaksuun ja korvauksen määrään. Huomioithan, että voit muokata vakuutuksen vuosihintaa vaihtamalla omavastuumääriä. Jos haluat tietää lisää ja tehdä laskelman, soita asiakaspalveluumme.

Lue lisää vakuutuksistamme täältä


Miten voin muuttaa vakuutustani?

Vakuutusta voi muuttaa milloin tahansa vakuutuskauden aikana. Voit muun muassa:

  • Vaihtaa omavastuita
  • Lisätä tai poistaa vakuutuksia
  • Muokata laskutusväliä (vuosi, puolivuosi, neljännesvuosi)

Jos haluat muokata vakuutustasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.


Kuinka paljon koiravakuutus maksaa?

Koiravakuutuksen hinta vaihtelee, sillä se riippuu monesta eri tekijästä. Vakuutuksen hinta perustuu muun muassa rotukohtaisiin vahinkokustannuksiin, koiran sukupuoleen ja asuinpaikkaasi. Rotukohtaiset vahinkokustannukset tarkoittavat, että jokainen rotu vastaa omista kustannuksistaan. Yli 7 vuoden ikäisille koirille tulee vakuutukseen pieni seniorilisä.

Agrialta saat myös tiettyjä alennuksia, muun muassa Suomen Kennelliiton jäsenalennus. Osa alennuksista on voimassa vain ensimmäisen vakuutuskauden ajan, kuten verkkoalennus ja pentualennus.


Milloin tarvitsen eläinlääkärintodistuksen?

Joskus tarvitset eläinlääkärintodistuksen ostaessasi vakuutuksen tai muuttaaksesi vakuutussopimustasi. Eläinlääkärintodistus ei saa olla yli 30 päivää vanha.

Eläinlääkärintodistusta voidaan tarvita muun muassa, jos:

  • Ostat Jalostus Hoitokulu lisävakuutukseen 6 vuotta täyttäneelle nartulle
  • Ostat pentueen Piilevä vika -vakuutuksen
  • Koiran henkivakuutussumma on yli 2 000 €
  • Koira on tuotu Pohjoismaiden ulkopuolelta viimeisen 4 kuukauden aikana

Tarvitsemme aina terveysselvityksen ostaessasi vakuutuksen. Terveysselvityksessä on kysymyksiä koiran nykyisistä ja aikaisemmista sairauksista ja vaurioista. Voit toimittaa terveysselvityksen meille kirjallisesti tai suullisesti. Terveysselvitys on annettava koiran läsnä ollessa. Kun ostat vakuutuksen verkossa, terveysselvitys täytetään vaiheessa 2.

Käytä pentutarkastukseen Agrian tai Suomen Kennelliiton lomaketta, tai vastaavaa yhtä kattavaa lomaketta:

Eläinlääkärintodistus (pdf)

Eläinlääkärintodistus pentutarkastuksesta (pdf)

Eläinlääkärintodistus pentutarkastuksesta (Suomen Kennelliitto)


Haluan korottaa henkivakuutuksen vakuutusmäärää – milloin voin tehdä korotuksen?

Henkivakuutuksen ja hyötykäyttövakuutuksen korvaussumma riippuu koiran niin sanotusta markkina-arvosta, eli kuinka paljon samanarvoisen koiran hankkiminen maksaisi. Henkivakuutuksen vakuutusmäärää voidaan korottaa, jos koirasi saa näyttelymeriittejä ja silloin korotus määräytyy muun muassa Suomen Kennelliiton arvolistojen mukaan. Voit myös lähettää hakemuksen vakuutusmäärän korottamiseksi koiran täytettyä 6 vuotta (joidenkin rotujen kohdalla 4 vuotta). Vakuutusmäärän muutosasioissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin autamme sinua.


Kannattaako vanhalla koiralla olla vakuutus?

Kyllä, sillä monet sairaudet ovat yleisempiä vanhemmilla koirilla. Vaikka moni koiranomistaja ei välttämättä halua altistaa vanhaa koiraansa esimerkiksi isolle leikkaukselle, voivat myös pienemmät vaivat aiheuttaa suuria kustannuksia ilman vakuutusta.

Agria tarjoaa saman vakuutusmäärän koiran koko elämän ajan. Valitset vakuutusmääräksi 3 000 € tai 6 000 €per vuosi vakuutuksen hankinnan yhteydessä.


Olen pian hankkimassa koiranpennun, millainen vakuutus minun kannattaa hankkia ja milloin?

Voit vakuuttaa koiranpentusi aikaisintaan sen ollessa 6 viikon ikäinen. Huomioi, että voit ostaa vakuutuksen vasta, kun koira on muuttanut uuteen kotiinsa, sillä terveysselvitys on annettava koiran läsnä ollessa.

Suosittelemme pennun uutta omistajaa hankkimaan hoitokuluvakuutuksemme, joka kattaa koiran sairastumisesta tai loukkaantumisesta aiheutuvat hoitokulut. Kattavimman turvan saat, jos koirallasi on vakuutus tauotta ja vakuutus on hankittu ennen 4 kuukauden ikää. Voit myös hankkia koiralle henkivakuutuksen, joka kattaa koiran tapaturmaisen menehtymisen.

Jos pennusta on tulossa jalostuskoira, kannattaa hankkia myös lisävakuutus Agria Jalostus. Jos taas koirasta on tulossa käyttökoira, kannattaa hankkia myös Agria Hyöty –lisävakuutus.


Aion hankkia koiranpennun, jolla ei ole vakuutusta piileviä vikoja vastaan. Voinko hankkia vakuutuksen niitä vastaan itse?

Kyllä. Piilevät viat –vakuutus kuuluu Agrialla alle 4 kuukauden ikäisenä vakuutetun koiranpennun Hoitokuluvakuutukseen mikäli ehdot piilevistä vioista täyttyvät, lue lisää vakuutusehdoista kohdasta A.6.2.i.

Jos koiralle otetaan vakuutus yli 4 kuukauden ikäisenä, tulee vakuutukseen 12 kuukauden karenssiaika piileville vioille vakuutuksen ostopäivästä alkaen.


Kattaako vakuutus, jos koirani aiheuttaa onnettomuuden?

Ei, koiravakuutus kattaa vain koiran sairastumisen tai vahingoittumisen aiheuttamat kulut. 

Agria Vastuu -lisävakuutus korvaa koiran aiheuttamat esine- ja henkilövahingot. Voit ostaa vastuulisän Agria Hoitokulu- ja Agria Henki -vakuutukseen.


Miksi nartun vakuuttaminen on kalliimpaa kuin uroksen?

Narttukoirien vahinkokorvaukset ovat useimmiten kalliimpia kuin urosten, joten narttujen tulee myös maksaa hieman uroksia enemmän.

Jos steriloit narttusi ennaltaehkäisevästi ennen ensimmäistä juoksua, on vakuutuksen hinta leikkauksen jälkeen sama kuin uroskoiralla. Ota meihin yhteyttä steriloinnin jälkeen, niin lisäämme muutoksen koiran vakuutustietoihin. Emme hinnoittelulla ota kantaa nartun ennaltaehkäisevän steriloinnin etuihin tai haittoihin, vaan hintaero on päätetty steriloimattomien narttujen kalliiden vahinkokorvausten takia.


Voiko perheenjäseneni hoitaa koirani vakuutusasioita?

Vakuutusasioita voi hoitaa ainoastaan vakuutuksenottaja. Jos haluat myöntää valtakirjan perheenjäsenelle tai muulle henkilölle vakuutuksen tietojen saamista ja vahinkoilmoituksia varten, voit tehdä sen sähköpostilla osoitteeseen info@agria.fi.

Valtakirja