Ole rauhallinen

Sanan "hei" voi sanoa monella tavalla. Aloita siis harjoittelu sanomalla "hei" vähemmän innokkaasti. Tullessasi kotiin sano koirallesi pikaisesti "hei" ohimennen ja jatka matkaasi esimerkiksi keittiöön purkamaan kauppakasseja. Tehdessäsi jotain muuta, kuten purkaessasi kauppakasseja, koiran on vaikeampi riehaantua ja hyppiä sinua vasten. Kassien purkaminen kestää sopivasti muutaman minuutin, jonka aikana koira ehtii rauhoittua hieman. Jos koira on kuitenkin edelleen yhtä innokas, keksi vielä toinen askare hoidettavaksi, esimerkiksi ulkovaatteiden riisuminen tai pesukoneen täyttö. Tervehdi koiraasi kunnolla vasta sen ollessa rauhoittunut ja pysy myös itse tyynenä, jotta se ei innostuisi liikaa.

Älä huomio koiraa

Koira innostuu, kun katsot sitä silmiin ja annat sille huomiota. Harjoittele siis kotiintuloa välttelemällä koiran katsetta, kunnes koira on rauhoittunut. Vasta koiran rauhoituttua voit antaa sille huomiota ja palkita sen rauhallisen käytöksen. 

Koira haluaa aina omistajaltaan huomiota, oli se sitten positiivista tai negatiivista. Jos alat torua hyppivää koiraasi, koira saa huomiota ja innostuu usein vain lisää. Älä siis huomioi koiraasi ennen kuin se rauhoittuu. Jos koira muuttuu huomiota saadessaan jälleen liian innokkaaksi, lopeta tervehtiminen ja keskity johonkin muuhun tekemiseen.