Agria KoiraExpo 2019 on jälleen tapahtuma täynnä mielenkiintoisia luentoja. Ohjelmassa on muun muassa luentoja aiheista: koiranäyttelyt ja turvallisuus, käyttäytymistutkimus koirien geenitutkimusryhmässä, uutisia koirien epilepsiasta, syringomyelia ja kallokaularankaliitoksen kehityshäiriöt koirilla, sekä paneelikeskustelu eläinsuojelu- ja koirahyökkäystapauksista.

Agrian puheenvuoro

Agrialla on tapahtumassa oma puheenvuoro, jonka pitää Tiiu Toijala, ELL. Toijala on sertifioitu kuntoutuseläinlääkäri (CCRT) ja hän suorittaa parhaillaan erikoistumistutkintoa urheilukoirien hoidossa ja kuntoutuksessa (American College of Sports Medicine and Rehabilitation). Luennon aiheena on: Urheilevan koiran tyypillisemmät vammat; hoito, ennuste ja ennaltaehkäisy.

Mikä on saanut sinut kiinnostumaan urheilukoiralääketieteestä?

Kipinä koirien urheiluvammoihin ja kuntoutukseen heräsi jo opiskeluaikana, jolloin harrastin itse tavoitteellista urheilua. Suoritin Hieronta-akatemian urheiluhierojatutkinnon, ja koirahierojakurssin. Lisensiaattityöni tein koirien kuntoutuksesta ortopedisen leikkauksen jälkeen. Monen työvuoden jälkeen suoritin sertifioidun kuntoutuseläinlääkäritutkinnon Yhdysvalloissa (CCRT), ja 2 vuotta sitten pääsin aloittamaan suurta haavettani: Erikoistumistutkintoa Urheilukoirien hoidossa ja kuntoutuksessa (American College of Sports Medicine and Rehabilitation). Työn ohessa suoritettavan tutkinnon suoritusaika on keskimäärin 4 vuotta. 

Voitko kertoa lyhyesti mitä tulet käymään läpi KoiraExpo-luennon aikana? 

Koirien yleisimmät urheiluvammat. Miten niitä hoidetaan, mikä on hoitoennuste ja tärkeimpänä: Mitä voit tehdä niiden ennaltaehkäisyksi. Esimerkkejä eri lajeista ja niiden riskeistä. 

Millaisia perusvinkkejä antaisit urheilevan koiran omistajalle? 

Koiran kannattaa antaa kasvaa fyysisesti ja henkisesti aikuiseksi ennen vaativia harjoitteita. Lämmittelyn ja jäähdyttelyn merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa.

Lajien fyysinen haastavuus riippuu lajista itsestään, mutta myös koiran rodusta, rakenteesta ja temperamentista. Kannattaa käydä läpi ammattilaisen kanssa jo etukäteen mitkä ovat sinun koirasi vahvuudet/heikkoudet, ja onko jotain mitä voisit tehdä ennaltaehkäisevästi, jotta koirasi pysyy terveenä ja fyysisesti hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.  

Tervetuloa Agrian osastolle!

Agrialla on KoiraExpossa oma osasto, johon voi luentojen välissä tulla keskustelemaan vakuutuksista ja ostamaan vakuutuksen. Vakuutusedustajamme auttavat mielellään kaikissa vakuutuksiin liittyvissä kysymyksissä ja kertovat lisää uudesta Agria Koirarotuvakuutuksestamme.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 13.1.2019 täyttämällä ilmoittautumislomake.

Lisää tietoa tapahtumasta ja luennoista löydät Kennelliiton sivuilta.

Nähdään KoiraExpossa!