Kun pentu tuodaan kotiin, koko perheen tulisi olla koolla, jotta se pääsee heti tutustumaan uuteen perheeseensä. Anna pennulle aikaa tutustua perheenjäseniinsä rauhassa. Älä kutsu ensimmäisten päivien aikana sukulaisia tai ystäviä tutustumisvierailulle.

Pennun täytyy saada ensin totuttautua omaan perheeseensä ja oppia, ketkä kaikki siihen kuuluvat. Pennun sosiaalistaminen on tärkeää, mutta sitä ei kannata aloittaa heti ensimmäisen viikon aikana vaan ensin sen tulee antaa sopeutua suureen muutokseen. 

Anna pennun tutustua uuteen kotiinsa omaan tahtiinsa. Pentu on usein ensin hieman hämmentynyt muutoksesta ja ihmettelee, minne sen emo ja sisarukset ovat kadonneet. Osa pennuista on aluksi hieman epävarmoja, toiset taas sopeutuvat uuteen ympäristöönsä lähes heti.

Pennun ruokinta

Kasvattajan kuuluu antaa ruokintaohjeet ja kertoa uudelle omistajalle ruoan merkki, määrä ja ruokintatiheys. Luovutusikäisen pennun tulee yleensä syödä 3–4 kertaa päivässä säännöllisin väliajoin. Pennun ollessa neljän kuukauden ikäinen voit vähentää ruokintakertoja kolmeen päivässä.

Kun pentu on noin 10 kuukauden ikäinen tai sitä vanhempi, kaksi ruoka-annosta päivässä riittää. Yhtä ruokintakertaa päivässä ei suositella, sillä koira syö ruokansa huomattavasti ihmistä nopeammin, eikä siksi ehdi hyödyntää kaikkia ravintoaineita.

Koiravakuutus

Uudelle pennulle kannattaa hankkia myös koiravakuutus. Oli kyseessä sitten sekarotuinen seurakoira tai puhdasrotuinen tuleva näyttelykoira, koiralle kannattaa hankkia vakuutus. Kaikki koirat voivat sairastua tai loukkaantua ja eläinlääkärikulut nousevat helposti suuriin summiin.