Näin tunnistat koiran korvaongelmat

Vältyt monilta koirien korvavaivoilta parhaiten tarkistamalla koiran korvat tasaisin väliajoin. Jos korva haisee pahalle tai siellä on tummaa eritettä, saattaa korva olla tulehtunut ja silloin kannattaa korva tutkia tarkemmin.

Varsinkin, jos koirallasi on isot luppakorvat, jotka peittävät korvakäytävän, kannattaa korvat tutkia tasaisin väliajoin. Bakteerit ja sienet viihtyvät lämpimissä, kosteissa korvissa ja aiheuttavat herkästi tulehduksia.

Tutki ja haista

Aloita korvien tutkiminen katsomalla ja haistamalla korvaa. Jos koiralla on korvatulehdus, haisevat korvat usein pahalle, myös tulehduksen ollessa vasta aluillaan. Korvaan kertyy myös tavallista enemmän vaikkua tai muuta eritettä. Jos koiralla on hiivatulehdus korvassa, muuttuu vaikku usein rusehtavaksi. Jos taas korvatulehdus on bakteerien aiheuttama, on vaikku keltaista.

Tulehduksen merkkejä

Korvatulehdus on koiralle kivulias ja koira arastaa korviaan. Koira välttelee usein kosketusta korvan alueella ja saattaa kävellä pää hieman vinossa, tulehtunut korva alaspäin. Joskus tulehdus vaikuttaa korvan lisäksi kasvojen hermostoon, jolloin koiran voi olla vaikea räpytellä tulehtuneen puolen silmää. Koira saattaa myös kuolata tavallista enemmän tulehtuneen korvan puoleisesta suunpielestä.

Puhdistus

Ennaltaehkäistäksesi bakteerien ja sienten muodostumista, puhdista korvat tarpeen mukaan. Koiran korvakäytävä on hyvin herkkä, eli puhdista vain näkyvä osa ja korvalehti. Koirilla, joilla on erittäin paksu turkki, saattaa kasvaa karvoja myös korvissa ja ne voi olla hyvä leikata, jotta korvan saa puhdistettua kunnolla.

Voit ostaa koirien korville tarkoitettua puhdistusliuosta apteekista tai eläinlääkäriltä.

Allergia: Jos koirallasi on jatkuvasti korvatulehduksia, saattaa se olla merkki allergiasta.
Tykkää? 0 tykkäystä, ei arvosteltu 0 lukijasta 0 tykkäsi tästä, arvosana , NaN tähteä