Herkullinen lahja

Herkuttelu kuuluu monen jouluun ja siksi koirat saavat usein joululahjaksi jonkun herkullisen luun tai koiranameja.

Luun pureskelulla on hyvän maun lisäksi myös rauhoittava vaikutus, mikä on hyväksi erityisesti jouluna, joka voi olla koiralle hieman stressaava juhlapyhä. Kun koira saa pureskella luuta ja purkaa energiaansa siihen, koira ei välttämättä yritä syödä esimerkiksi joulupöydän antimia, joista monet eivät ole koirille hyväksi ja osa on jopa vaarallisia.

Jos ostat koiralle koiranameja, siihen kannattaa yhdistää myös jotain aktiviteettia, jotta koira saa tehdä töitä herkkujen eteen. Voit esimerkiksi piilottaa herkkuja kotiin tai pihalle ja antaa koiran etsiä ne. Toinen vaihtoehto on opettaa koiralle joku uusi temppu, esimerkiksi ylävitonen - tai hioa nykyisiä taitoja, esimerkiksi treenata luoksetuloa.

Aktivoiva lahja

Erilaiset aktivointipelit ovat täydellinen lahja talviaikaan, jolloin kävelylenkit saattavat toisinaan jäädä tavallista lyhyemmiksi. Aktivointilelun kanssa koira pääsee käyttämään päätään ja purkamaan energiaa.

Moniin aktivointileluihin voi myös piilottaa luun tai herkkuja, jolloin koira saa tuplasti aktivointia, kun sen tulee ensin päätellä miten se pääsee käsiksi luuhun ja sitten käyttää hampaitaan herkkupalan kanssa.

Lahja toisen koiralle

Jos ostat lahjan jonkun toisen koiralle, tarkista aina ensin koiranomistajalta onko koiralla jotain allergioita tai erityisiä suosikkiherkkuja, jotta lahja olisi mahdollisimman osuva ja maistuva - eikä aiheuta vatsavaivoja tai allergiaoireita.

Jos haluat ostaa tutulle koiralle lahjaksi jonkun lelun, kannattaa kysyä neuvoa eläinkaupasta muun muassa lelun koon ja käyttötarkoituksen suhteen. Muuten lahja voi olla koiralle vääränkokoinen tai esimerkiksi tarkoitettu johonkin tiettyyn harrastukseen tai aktiviteettiin. Iso koira voi tuhota liian pienen lelun hetkessä ja pahimmassa tapauksessa niellä jonkun osan - pikkukoira taas ei välttämättä saa liian isoa leikkipalloa kannettua ja se jää käyttämättä.

Lahja kodittomille koirille

Joulu on antamisen aikaa eli silloin voi myös muistaa kodittomia koiria tekemällä lahjoituksen paikalliseen löytöeläinkotiin. Moniin löytöeläinkoteihin voi rahallisen lahjan lisäksi lahjoittaa esimerkiksi koiranruokaa tai muita tarvikkeita.