Muista koiran heijastimet!

Syksyn tullen ja iltojen pimentyessä on tärkeää muistaa ottaa heijastimet ja turvavalot käyttöön, sekä koiralle että itselle. Listaamme muutamia vinkkejä, joiden avulla ulkoilet turvallisesti koiran kanssa myös pimeällä.

Koirille on nykyään laaja valikoima erilaisia heijastimia, turvavaloja ja huomioliivejä. Parhaan näkyvyyden saat, kun käytät sekä valoa että heijastinta tai liiviä, sillä valo näkyy pimeässäkin - liivi tai heijastin vain valaistuna.

Pienikokoinen heijastin tai valo voi hukkua pitkäkarvaisen koiran turkkiin, eli varmista, että se näkyy myös koiran liikkuessa. Heijastimen tai valon voi myös kiinnittää koiran talutushihnaan. 

Koira ei ole ainoa, joka tarvitsee heijastimia eli muista myös omat heijastimet! Hyvä yhdistelmä on hankkia heijastavat nauhat ranteiden ympärille ja kiinnittää muutama riippuva heijastin takkiin tai käyttää huomioliiviä. 

Muista, että heijastimet kuluvat käytössä, eli testaa vanhojen heijastimien näkyvyys ennen kuin otat ne uudelleen käyttöön. Valaise heijastinta vähintään 4 metrin etäisyydeltä ja jos heijastin ei näy kunnolla, se kannattaa vaihtaa uuteen. 

Tykkää? 0 tykkäystä, ei arvosteltu 0 lukijasta 0 tykkäsi tästä, arvosana , NaN tähteä