Kurssi

Keväällä kannattaa ilmoittautua koiran kanssa jollekin kurssille. Kursseja on joka lähtöön ja niiden avulla voitte koiranne kanssa löytää uuden lempiharrastuksen, harjoitella arkitottelevaisuutta tai parantaa kommunikointia. Uuden pennun kanssa kannattaa tietenkin käydä pentukurssi.

Kursseille kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin, sillä paikkoja on rajoitetusti - pentukurssille kannattaa ilmoittautua jo ennen kuin pentu on tullut kotiin. Monissa koirakouluissa on myös mahdollisuus käydä yksittäisillä tunneilla kokeilemassa jotain uutta lajia.

Lisää ulkoilua

Kauniit kevätpäivät tarjoavat otolliset olosuhteet ulkoilulle koiran kanssa. Talvipakkasilla monet aktiviteetit suoritetaan sisätiloissa ja pakkassäällä kävelylenkit ovat usein tavallista lyhyempiä. Hyödynnä siis kevätsää ja tehkää pitkiä kävelylenkkejä, istukaa terassilla tai puistossa ja keksikää muita hauskoja aktiviteetteja ulkona. 

Moni uimista rakastava koira haluaisi heti jäiden sulettua päästä uimaan, vaikka vesi onkin jääkylmää. Muista kuivata koirasi huolellisesti uinnin jälkeen, jotta kylmä vesi ei palelluta koiraa tai aiheuta esimerkiksi vesihäntää.

Keväisin moni ottaa jälleen polkupyörän käyttöön ja pyöräily onkin erinomaista liikuntaa sekä koiralle että omistajalle. Muista kuitenkin, että koiran tulee olla täysikasvuinen ennen kuin aloitatte pyöräilyn yhdessä. Pyörän vieressä juokseminen on koiralle rankkaa, sillä koira ei pysty itse säätelemään nopeutta. Pyöräily on siis liian raskasta pennulle ja vanhalle tai sairaalle koiralle. Aloita pyöräily asteittain, jotta koira tottuu pyörän vieressä kulkemiseen ja tehkää aluksi lyhyitä lenkkejä. Koiran tassujen kannalta kannattaa valita mahdollisimman pehmeä pyöräilymaasto.

Punkkikausi alkaa

Punkit tulevat valitettavasti esiin usein jo heti lumien sulettua. Niitä voi ilmestyä heti lämpötilan noustessa yli +5 asteen. Mikäli liikutte koiran kanssa maastossa, jossa on paljon punkkeja, kannattaa koiralle hankkia jokin punkkikarkote apteekista tai eläinlääkäriltä mahdollisimman pian.

Punkkikarkotteet suojaavat koiraasi punkeilta sekä niiden levittämiltä sairauksilta. Lisäksi kannattaa käydä koiran turkki läpi päivittäin ja poistaa mahdolliset kävelevät tai kiinnittyneet punkit.

Lämmin auto

Auringon paisteessa auton lämpötila nousee äkkiä, vaikka ulkolämpötila olisi vielä suhteellisen matala. Ota siis jo nyt tavaksi olla jättämättä koiraa yksin autoon.

Siitepölyallergia

Koiratkin voivat olla allergisia siitepölylle. Tavallisia oireita ovat kutina, vuotavat silmät ja jatkuva tassujen nuoleminen. Kevät on siitepölyallergikoille rankin vuodenaika, sekä koirille että ihmisille. Ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos epäilet koirasi olevan siitepölylle allerginen.