Jos haluat ottaa koirasi mukaan poimimaan kantarelleja, voitte käydä ensiksi kurssin. Monet koirakoulut järjestävät sienestyskursseja, joissa koira oppii muun muassa tunnistamaan sienen hajun. Aiheesta löytyy myös paljon opaskirjoja, joiden avulla voit kouluttaa itse koirasi. Muista kuitenkin edetä tarpeeksi hitaasti ja perehtyä koulutukseen kunnolla.

Koiran tulee ensinnäkin ymmärtää, että se saa palkinnon löytäessään kantarellin. Yksi tapa on ripotella koiran herkkuja kantarellien sekaan metsässä. Kun niiden hajut sekoittuvat toisiinsa, koira oppii yhdistämään kantarellin hajun herkun saamiseen. Pienen harjoittelun jälkeen koira oppii etsimään kantarelleja herkkujen toivossa.

Täydellinen apulainen

Usein kantarellit ovat piilossa lehtien tai sammaleen alla, joten koira on hyvän hajuaistinsa ansioista erinomainen apulainen. Koira pystyy hajuaistillaan erottamaan monia eri hajuja ja löytämään kantarelleja muista hajuista huolimatta. Koiran rodulla ei ole väliä – mikä tahansa tarkkanenäinen koira voi oppia sienestämään.