Kenttä: Kissa Artikkeleita ulkokissa

Ulkokissa talvella

Moni ulkokissa viihtyy ulkona myös pakkassäällä, mutta kissan ei tulisi viettää koko päivää kylmässä. Kissan tulisi päästä sisälle lämmittelemään aina halutessaan, eli päästä kissa ulkoilemaan vain jonkun ollessa kotona, jottei kissa joudu odottamaan sisätiloihin pääsyä pakkasella.

Artiklar
Sisäkissa vai ulkokissa?

Kannattaako kissan elää sisäkissana vai antaa sen viettää suurin osa ajasta ulkona? Molempiin vaihtoehtoihin liittyy tiettyjä etuja ja haittoja - ja kaikki kissat ovat yksilöitä. Annamme vinkkejä sekä sisäkissan että ulkokissan ulkoiluttamiseen.

Artiklar
Kissan kaulapanta

Kissalla on hyvä olla kaulapanta, varsinkin ulkokissalla. Valitse kaulapanta tarkkaan, jotta se soveltuu juuri sinun kissallesi - osa kaulapannoista on tarkoitettu vain sisäkäyttöön.

Artiklar
Kissan tunnistusmerkintä

Läheskään kaikki kissat eivät ole tunnistusmerkittyjä. Tunnistusmerkinnän avulla omistajan tiedot löytyvät helposti ja kissa voidaan palauttaa kotiinsa, jos kissa katoaa tai loukkaantuu. Kissa voidaan tunnistusmerkitä korvatatuoinnin ja/tai sirun avulla.

Artiklar
Pidä huolta tallikissasta

Tallilla on usein hevosten lisäksi yksi tai useampi tallikissa. Tallikissat tarvitsevat tavallisten kotikissojen tapaan päivittäistä huolenpitoa.

Artiklar
Maatiaiskissat saavat haavoja ja rotukissat nielevät naruja

Kissan elinympäristöllä on suuri vaikutus eri terveysriskien ja tapaturmien todennäköisyyteen. Jos sinulla on rotukissa, joka viettää suurimman osan ajasta sisätiloissa, tarkkaile oksentelua ja muita vatsaongelmia. Maatiaiskissa, joka on paljon ulkona, tulee tutkia haavojen varalta.

Artiklar