Kenttä: Kissa Artikkeleita kesä

Kesän vaaroja kissoille

Kesäisin monet kissat viettävät paljon aikaa ulkona. Suomen luonto on suhteellisen vaaraton kissoille, mutta tiettyjä riskejä löytyy silti. Annamme vinkkejä miten nauttia kesästä turvallisesti ja ensiapuvinkkejä kesän yleisimpien vaarojen varalta. 

Artiklar
Kissan nesteytys kesällä

Kesähelteillä nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Mutta miten kissan saa juomaan tarpeeksi vettä? Listaamme muutamia vinkkejä, joiden avulla teet veden juomisesta kissalle mieluisaa.

Artiklar
Kyyn purema kissalla

Ilma lämpenee ja sitä mukaa kyyt alkavat myös heräillä talvihorroksestaan. Pysy valppaana, jos ulkoilette yhdessä kissan kanssa alueilla, joissa kyitä tavataan. Samoin, jos sinulla on ulkokissa, jonka reviirillä voi olla kyykäärmeitä. Useimmiten kissa selviää kyyn puremasta eläinlääkärin hoidon avulla, mutta toisinaan purema voi johtaa kissan menehtymiseen.

Artiklar
Kissan iho voi palaa auringossa

Joka kesä sanomalehdet ovat täynnä artikkeleita auringon vaaroista ja aurinkosuojan tärkeydestä. Ihmisten lisäksi myös kissat voivat palaa auringossa. Riskiryhmään kuuluvat kissat, joilla on ohut tai vaalea turkki.

Artiklar