Kenttä: Kissa Artikkeleita käytös

Miksi kissa tekee näin?

Kissat kommunikoivat eri tavoin, ja toisinaan kissan kehonkieltä voi olla vaikea ymmärtää. Seuraavassa kerromme kissojen yleisimmistä käytösmalleista eri tilanteissa.

Artiklar
Kevään mouruamiset

Tähän aikaan vuodesta monilla naaraskissoilla on ensimmäinen kiima. Onko sinulla mouruava kissa kotona? Pidä siinä tapauksessa huoli, että kissa ei pääse karkaamaan ulos – muuten tuloksena saattaa olla vahinkopentue. Jos et aio käyttää kissaasi jalostukseen, kannattaa varata aika kissan sterilisaatioon.

Artiklar
Stressi voi olla syy kissan sairastumiseen

Kissan pitkäaikainen stressi lisää sairastumisen ja erilaisten käytösongelmien kehittymisen riskiä. Listaamme muutamia vinkkejä, joiden avulla voit ennaltaehkäistä pitkäaikaista stressiä ja varmistaa, että kissasi on hyvinvoiva ja tyytyväinen.

Artiklar
Opi ymmärtämään kissaasi paremmin

Sylissä istuvaa kissaa on rentouttava silittää. Kissa saattaa yhtäkkiä kesken silityksen muuttua täysin ja yrittää purra silittävää kättä. Annamme neuvoja, joiden avulla opit lukemaan kissasi antamia merkkejä paremmin ja ymmärtämään, miksi kissa käyttäytyy tietyllä tavalla.

Artiklar
Miksi kissa ei pissaa hiekkalaatikkoonsa?

Vaikka kissat ovat luonnostaan siistejä eläimiä, voi kissoillekin tulla sisäsiisteysongelmia. Tärkeintä on selvittää, mistä ongelma johtuu ja yrittää korjata tilanne. Listaamme yleisimpiä syitä, miksi kissa tekee tarpeensa hiekkalaatikkonsa ulkopuolelle.

Artiklar
Miksi kissa hyökkää silittävän käden kimppuun?

Kissa saattaa toisinaan purra tai hyökätä omistajansa kimppuun yllättäen ja näennäisesti ilman syytä, esimerkiksi omistajan silittäessä kissaa. Useimmiten hyökkäävä reaktio johtuu kissan tuntemasta turvattomuuden tunteesta.

Artiklar
Kohdistettu aggressiivisuus

Kun kiltti ja ujo kissa yhtäkkiä puree tai raapii omistajaansa, se on usein pieni järkytys kissanomistajalle. Kyseessä on usein niin kutsuttu ohjattu tai kohdistettu aggressiivisuus eli kissa kohdistaa reaktionsa lähimpään kohteeseen, esimerkiksi omistajaan.

Artiklar
Pelkoon liittyvä aggressiivisuus

Kissan aggressiivinen käytös ei aina tarkoita, että kissa on vihainen. Se voi saada alkunsa pelosta ja puolustautumisvaistosta.

Artiklar
Kipuun liittyvä aggressiivisuus

Monilla vanhoilla kissoilla on kroonista nivelkipua, jäykkyyttä tai muita vaivoja, joiden takia kissa on tavallista herkempi. Kun kissalla on kipuja tai muita vaivoja, kaikenlainen käsittely tuntuu usein kivuliaalta ja epämukavalta, jopa turkin harjaaminen. Silloin kissa alkaa tavallista herkemminpurra, raapia tai taistella vastaan.

Artiklar
Suunnitteletko toisen kissan hankkimista?

Kissan hankkiminen ei aina suju täysin ongelmitta, varsinkaan, jos perheessä on jo yksi tai useampi kissa. Kissojen kemiat eivät välttämättä kohtaa. 

Artiklar