Usein kysyttyjä kysymyksiä kissavakuutuksesta

Kissan vakuuttamiseen liittyy usein paljon kysymyksiä, joten alla olemme listanneet yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen.

Miten eri vakuutukset eroavat toisistaan?

Eroavaisuudet johtuvat vakuutuksen kattavuudesta:

  • Agria Hoitokulu korvaa sairauden tai onnettomuuden aiheuttamia eläinlääkärikuluja
  • Agria Henki maksaa korvauksia, jos lemmikkisi menehtyy
  • Agria Jalostus -vakuutukset ovat kasvattajille tarkoitetut lisävakuutukset

Voit siis valita juuri sinulle ja kissallesi sopivan vakuutuksen.Vakuutuksen ostaessasi valitset sekä kiinteän että muuttuvan omavastuun, jotka vaikuttavat vakuutusmaksun ja korvauksen määrään. Huomioithan, että voit muokata vakuutuksen vuosihintaa vaihtamalla omavastuumääriä. Jos haluat tietää lisää ja tehdä laskelman, soita asiakaspalveluumme.

Lue lisää vakuutuksistamme täältä


Miten voin muuttaa vakuutustani?

Vakuutusta voi muuttaa milloin tahansa vakuutuskauden aikana. Voit muun muassa:

  • Vaihtaa omavastuita
  • Lisätä tai poistaa vakuutuksia
  • Muokata laskutusväliä (vuosi, puolivuosi, neljännesvuosi)

Jos haluat muokata vakuutustasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.


Kuinka paljon kissavakuutus maksaa?

Kissavakuutuksen hinta vaihtelee, sillä se riippuu monesta eri tekijästä. Vakuutuksen hinta perustuu muun muassa rotukohtaisiin vahinkokustannuksiin, kissan sukupuoleen ja asuinpaikkaasi. Rotukohtaiset vahinkokustannukset tarkoittavat, että jokainen rotu vastaa omista kustannuksistaan. Yli 7 vuoden ikäisille kissoille tulee vakuutukseen pieni seniorilisä.

Agrialta saat myös tiettyjä alennuksia. Osa alennuksista on voimassa vain ensimmäisen vakuutuskauden ajan, kuten kissanpentualennus.


Milloin tarvitsen eläinlääkärintodistuksen?

Joskus tarvitset eläinlääkärintodistuksen ostaessasi vakuutuksen tai muuttaaksesi vakuutussopimustasi. Eläinlääkärintodistus ei saa olla yli 30 päivää vanha.

Eläinlääkärintodistus voidaan tarvita muun muassa, jos:

  • Ostat Jalostus Hoitokulu -lisävakuutukseen 6 vuotta täyttäneelle naaraskissalle
  • Ostat pentueen Piilevä vika- vakuutuksen
  • Kissan henkivakuutussumma on yli 1 000 €
  • Kissa on tuotu Pohjoismaiden ulkopuolelta viimeisen 4 kuukauden aikana

Tarvitsemme aina terveysselvityksen ostaessasi vakuutuksen. Terveysselvityksessä on kysymyksiä kissan nykyisistä ja aikaisemmista sairauksista ja vaurioista. Voit toimittaa terveysselvityksen meille kirjallisesti tai suullisesti. Terveysselvitys on annettava kissan läsnä ollessa. Kun ostat vakuutuksen verkossa, terveysselvitys täytetään vaiheessa 2.

Käytä pentutarkastukseen Agrian lomaketta, tai vastaavaa yhtä kattavaa lomaketta:

Eläinlääkärintodistus (pdf)

Pennun eläinlääkärintodistus (pdf)


Olen pian hankkimassa kissanpennun, millainen vakuutus minun kannattaa hankkia ja milloin?

Voit vakuuttaa kissanpentusi sen täyttäessä 6 viikkoa. Huomioi, että voit ostaa vakuutuksen vasta, kun kissa on muuttanut uuteen kotiinsa, sillä terveysselvitys on täytettävä kissan läsnä ollessa.

Suosittelemme pennun uutta omistajaa hankkimaan Agria Hoitokulu -vakuutuksen, joka kattaa kissan sairastumisesta ja loukkaantumisesta aiheutuvia eläinlääkärin hoitokuluja. Voit myös hankkia Agria Henki -vakuutuksen, joka kattaa kissan menehtymisen tapaturman tai sairauden seurauksena. Jos kissaa aiotaan käyttää jalostukseen, kannattaa hankkia myös lisävakuutus Agria Jalostus.


Kannattaako vanhalle kissalle ottaa hoitokuluvakuutus?

Kyllä, sillä monet sairaudet ovat yleisempiä vanhemmilla kissoilla. 

Agria Hoitokuluvakuutuksessa ei ole yläikärajaa vaan sen voi ottaa vanhallekin kissalle. Yli 7-vuotiaille kissoille tulee vakuutukseen pieni seniorilisä. Hoitokuluvakuutuksen vakuutusmäärä (3 000 € tai 6 000 €) pysyy samana eikä pienene iän myötä.

Huomioithan kuitenkin, että vakuutus ei korvaa ennen vakuutusta tai karenssin aikana alkaneita sairauksia tai vammoja.


Miksi minun kannattaisi ottaa vakuutus sisäkissalle?

Sisäkissat elävät suojatummassa ympäristössä, eivätkä ole alttiita esimerkiksi liikenneonnettomuuksille tai kissatappeluille, mutta sisäkissat voivat silti sairastua tai loukkaantua.

Sisäkissoille voi tulla muun muassa erilaisia vatsavaivoja, virtsateiden tulehduksia ja kissa voi loukkaantua, jos se tippuu ulos ikkunasta tai parvekkeelta. Kissa voi myös niellä jonkin kotoa löytyneen esineen, joka voi juuttua hengitysteihin tai ruoansulatuskanavaan ja se täytyy leikata ulos.


Aion ostaa kissanpennun, jolla ei ole vakuutusta piileviä vikoja vastaan. Voinko itse hankkia vakuutuksen piileviä vikoja vastaan?

Kyllä. Piilevät viat –vakuutus kuuluu Agrialla alle 4 kuukauden ikäisenä vakuutetun kissapennun Hoitokuluvakuutukseen mikäli ehdot piilevistä vioista täyttyvät, lue lisää vakuutusehdoista.

Jos kissalle otetaan vakuutus yli 4 kuukauden ikäisenä, tulee vakuutukseen 12 kuukauden karenssiaika piileville vioille vakuutuksen ostopäivästä alkaen.


Kattaako vakuutus, jos kissani aiheuttaa onnettomuuden?

Ei, kissavakuutus kattaa vain kissan sairastumisen tai vahingoittumisen aiheuttamat hoitokulut.


Voiko perheenjäseneni hoitaa kissani vakuutusasioita?

Vakuutusasioita voi hoitaa ainoastaan vakuutuksenottaja. Jos haluat myöntää valtakirjan perheenjäsenelle tai muulle henkilölle vakuutuksen tietojen saamista ja vahinkoilmoituksia varten, voit tehdä sen sähköpostilla osoitteeseen info@agria.fi.

Valtakirja