Haavat korvalehdillä aiheuttavat usein runsasta verenvuotoa, vaikka itse haava olisi lievä. Korva kannattaa siksi pyyhkiä keittosuolaliuoksella nähdäksesi kuinka vakava haava on kyseessä. Ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos haava ei lakkaa vuotamasta ja täytyy ommella.

Verikorva

Verikorva johtuu usein tulehduksesta. Jos kissan korva kutiaa saattaa kissa ravistaa päätään ja raapia korvaansa niin kovasti, että ihon alle muodostuu verirakkula. Verikorva voi aiheutua myös, jos kissaa on purtu. Joillain kissoilla verikorva on kivulias, toisilla se on vähemmän vaivalloinen. Verikorva kannattaa kuitenkin aina tarkastuttaa eläinlääkärillä, jotta se ei pahene. Eläinlääkäri tyhjentää rakkulan nesteestä ja tutkii mistä se on aiheutunut.

Korvapunkki

Korvapunkki on loisista johtuva sairaus, jonka seurauksena kissa raapii itseään paljon ja usein. Korva täyttyy usein mustanruskeasta eritteestä ja joissain tapauksissa punkkeja voi nähdä jopa paljain silmin. Jos punkit leviävät korvakäytävään, voi kissalle tulle tasapaino-ongelmia, joten korvapunkit on aina hoidettava eläinlääkärillä pikimmiten.

Korvatulehdus

Korvatulehdus on yksi yleisimmistä kissasairauksista. Tulehdus ilmenee usein kissan ravistellessa päätään jatkuvasti ja raapimalla itseään. Korva alkaa usein punoittaa ja vuotaa sekä haista pahalle. Korvatulehdus voi johtua korvapunkeista tai allergiasta. Itse tulehdus ei ole vakava vaiva, mutta tulee aina hoitaa eläinlääkärillä, jotta tulehduksesta ei tule kroonista ja selvittääkseen sen alkuperän. Hoitamaton tulehdus saattaa levitä keski- ja sisäkorvaan, joka on paljon vakavampi sairaus.

Kuurous

Joskus kissat kuuroutuvat iän myötä. Myös tietyt valkoiset kissat saattavat kuuroutua perinnöllisen kuuroutumisen takia. Valkoisista, sinisilmäisistä kissoista 80% ja valkoisista, keltasilmäisistä kissoista 20% on kuuroja. Kissat eivät kuitenkaan synny kuuroina, vaan kuuroutuvat kahden viikon ikäisinä kuuloelinten surkastumisen takia.

Kannattaa siis tarkastaa kissasi korvat tasaisin väliajoin!