Miksi kissa heiluttaa häntäänsä saalistaessaan?

Saalistaessaan kissa usein piiloutuu ja heittäytyy saaliinsa päälle päästyään tarpeeksi lähellä. Kissan läsnäolo paljastuu sen hyökättyä ja saalis näkee kissan. Kissan häntä alkaa liikkua ennen hyökkäystä, kun kissa valmistautuu hyökkäämään tai pakenemaan. Saaliille hännän liikehdintä toimii varoitusmerkkinä, ja sen nähdessään saaliseläin voi vetäytyä takaisin turvaan.

Miksi kissa jatkaa epäonnistunutta saalistusta?

Saalistamistarve on synnynnäinen, eikä se liity kissan näläntunteeseen. Kissa ei siis saalista ruoan takia vaan saalistamisen tarpeensa vuoksi. Se on periytynyt myös kesykissoille, ja siksi niiden tulee päästä tyydyttämään saalistustarpeensa.

Miksi kissa leikkii saaliillaan ennen sen tappamista?

Usein kissa leikkii vaikeammilla tai "vaarallisemmilla" saaliillaan harjoitellakseen saaliin käsittelyä ja välttyäkseen mahdollisilta puremilta tai raapaisuilta.

Leikkiminen voi myös johtua siitä, että kissa ei ole pentuna oppinut tappamaan saalistaan heti. Kissa voi myös leikkiä saalillaan saalistamisen tarpeen ja siitä pitämisen vuoksi, eli kissa ei halua saalistamisen loppuvan liian nopeasti.

Miksi kissa tuo saaliinsa näytille?

Tuomalla saaliinsa sisälle kotiin kissa osoittaa, että se tuntee olonsa turvalliseksi kotona. Kissa tuntee olonsa kotoisaksi ja uskaltaa jättää saaliinsa vartioimatta ja syödä sen myöhemmin.