Opi ymmärtämään kissaasi paremmin

Sylissä istuvaa kissaa on rentouttava silittää. Kissa saattaa yhtäkkiä kesken silityksen muuttua täysin ja yrittää purra silittävää kättä. Annamme neuvoja, joiden avulla opit lukemaan kissasi antamia merkkejä paremmin ja ymmärtämään, miksi kissa käyttäytyy tietyllä tavalla.

Silittäminen ei ole kissalle luonnollista, vaikka se tuntuukin mukavalta. Kun silität kissaasi, se voi tuntea olonsa haavoittuvaiseksi. Joidenkin kissojen on vaikea rentoutua, ja ne tuntevat olevansa haavoittuvaisia nauttiessaan silityksestä. Siksi ne hyökkäävät. Anna kissalle aikaa saadaksesi sen luottamaan itseesi. Kissa tarvitsee myös sääntöjä eli sille pitää kertoa, kun se toimii väärin. 

Muistuttaa kissaemosta

Silittäminen muistuttaa kissaa pentuajoista, jolloin kissaemo pesi sitä nuolemalla. Kun kissa antaa sinun silittää itseään, se ilmaisee luottavansa sinuun. Kissat ovat yksilöitä, ja joidenkin kissojen on vaikeampaa päästää ihminen lähelleen. 

Ei nopeita liikkeitä

Jotta kissa tuntee olonsa mahdollisimman turvalliseksi sylissäsi istuessaan, älä tee äkkinäisiä liikkeitä, joita kissa voi pelästyä. Jos kissa reagoi silitykseesi poikkeavalla tavalla tai vetäytyy kauemmas, lopeta silittäminen.

Palkitse hyvä käytös

Kehu ja anna kissalle herkkuja, kun se käyttäytyy hyvin, jotta se oppii olemaan purematta. Yritä vältellä tilanteita, joissa kissa saattaa muuttua aggressiiviseksi. Kissan tulee ymmärtää, että pureminen tekee kipeää, joten toru kissaa sen purressa. Älä kuitenkaan ikinä käytä kovia otteita kissan kanssa, suullinen toruminen riittää usein hyvin.

Anna kissan olla rauhassa

Kissanpennut purevat usein aikuisia kissoja enemmän, mutta pureminen vähentyy iän myötä. Useimmiten kissa puree yrittäessään ilmaista, että se haluaa olla rauhassa. Puremisen tarkoitus ei siis ole satuttaa omistajaa vaan se on kommunikointikeino.

Kissan kehonkieltä lukemalla voit nähdä, milloin kissa tuntee olonsa epämukavaksi ja saattaa yrittää purra. Yleisiä merkkejä ovat muun muassa silmien siristäminen, hännän liikuttelu puolelta toiselle ja korvien luimistaminen.

Tykkää? 0 tykkäystä, ei arvosteltu 0 lukijasta 0 tykkäsi tästä, arvosana , NaN tähteä