Miksi suurin osa kissoista inhoaa vettä?

Suurin osa kissoista ei pidä vedestä tai kastumisesta. Pääsyy siihen on mitä todennäköisimmin veden ja kosteuden tuottama kylmyys, josta kissa ei pidä. Kissan turkki pitää kissan lämpimänä. Jos turkki kastuu, se vettyy helposti ja kissa alkaa palella.

Euroopan villeistä kissoista polveutuvat ja leudoilla aluilla elävät kissat ovat perineet rodulle ominaisen inhon ja pelon vettä kohtaan. Suomen viileässä ilmastossa kissa ei halua menettää lämpöä, eikä se siksi halua kastua.

Kissa pesee itseään päivittäin ja turkin peseminen rauhoittaa kissaa. Pestessämme kissan turkin kissa voi tuntea olonsa turvattomaksi tai stressaantua, sillä vesi pesee myös pois kissan ominaistuoksun.

Kissan turkki muuttuu usein hyvin painavaksi kastuessaan ja silloin kissa ei tunne oloaan yhtä sulavaksi kuin normaalisti.

Lämpimillä alueilla elävät kissat sietävät vettä ja kastumista paremmin. Esimerkiksi turkkilainen van -kissarotu on saanut nimensä turkkilaisen Van-järven mukaan, sillä kissat kylpevät mielellään kyseisessä järvessä.

Näyttelykissat, jotka pestään usein tottuvat kylpemiseen ja suhtautuvat siihen vähemmän negatiivisesti. Tuleva näyttelykissa kannattaa totuttaa pesuun mahdollisimman nuorena.

Tykkää? 0 tykkäystä, ei arvosteltu 0 lukijasta 0 tykkäsi tästä, arvosana , NaN tähteä