Kipuun liittyvä aggressiivisuus

Monilla vanhoilla kissoilla on kroonista nivelkipua, jäykkyyttä tai muita vaivoja, joiden takia kissa on tavallista herkempi. Kun kissalla on kipuja tai muita vaivoja, kaikenlainen käsittely tuntuu usein kivuliaalta ja epämukavalta, jopa turkin harjaaminen. Silloin kissa alkaa tavallista herkemminpurra, raapia tai taistella vastaan.

Kissan käyttäytyessä epänormaalisti syy tulee selvittää mahdollisimman pian ja tilanne pyrkiä normalisoimaan. Kun epänormaalin käytöksen aiheuttaja löytyy ja se voidaan poistaa, kissa alkaa useimmiten käyttäytyä normaalisti. Omistajan tulee olla kärsivällinen, sillä toisinaan alkusyyn selvittäminen vaatii aikaa.

Harva kissa on pohjimmiltaan aggressiivinen ja usein kissan aggressiivisuus on vain luonnollinen rekatio tiettyyn tilanteeseen tai ärsykkeeseen. Aggressiiviselta vaikuttava reaktio johtuu useimmiten kissan pelokkuudesta, epävarmuudesta, yksinäisyydestä tai siitä, että kissalla ei ole tarpeeksi tekemistä. Kun ymmärrät, miksi kissasi käyttäytyy tietyllä tavalla, parannat samalla myös sinun ja kissasi välistä suhdetta ja kommunikaatiota.

Tykkää? 0 tykkäystä, ei arvosteltu 0 lukijasta 0 tykkäsi tästä, arvosana , NaN tähteä