Kissanminttu - monen kissan lempituoksu

Suurin osa kissoista rakastaa kissanminttua. Uroskissat pitävät siitä erityisesti, sillä yksi kissanmintun sisältämistä aineista muistuttaa naaraskissan virtsasta löytyvää ainetta. Sen vuoksi uroskissat voivat muuttua kissanmintun ansiosta todella innokkaiksi. 

Kissanminttu on kissalle vaaraton ja sen vaikutus on lyhytkestoinen.

Kissanminttu on yrtti, jota käytetään kuivattuna esimerkiksi kissojen herkuissa ja leluissa. Nykyään kissanminttua saa myös suihkeena ja öljynä, jota voi levittää esimerkiksi kissan raapimapuuhun, nukkumapaikkaan tai muihin esineisiin, jotta kissa kiinnostuu niistä.

Kohottaa mielialaa

Kissanminttu kohottaa kissan mielialaa. Kissa muuttuu usein hyvin energiseksi, leikkisäksi tai normaalia rauhallisemmaksi. Kissa haluaa usein myös kieriskellä kissanmintussa tai hieroa itseään sitä vasten. Kissanmintun aiheuttama vaikutus on lyhytkestoinen ja kestää usein vain 5–15 minuuttia. Sen jälkeen kissa ei reagoi kissanminttuun muutamaan tuntiin.

Kissat reagoivat kissanminttuun eri tavoin. Osa kissoista ei reagoi siihen juuri lainkaan, toiset taas sekoavat hetkellisesti kissanmintun tuoksusta ja alkavat kieriskellä siinä. Uroskissat reagoivat usein naaraita voimakkaammin, mikä johtuu todennäköisesti kissanmintun sisältämästä aineesta, joka muistuttaa naaraskissan virtsan tuoksua. Siksi osa uroskissoista voi muuttua jopa hieman aggressiiviseksi ja alkaa käyttäytyä samalla tavoin kuin juoksunarttujen läheisyydessä.

Kissanminttu on kuitenkin vaaraton kissoille. Suurena määränä nautittuna kissanminttu voi aiheuttaa vatsakipuja, mutta se on hyvin epätavallista.

Tykkää? 0 tykkäystä, ei arvosteltu 0 lukijasta 0 tykkäsi tästä, arvosana , NaN tähteä