Ilotulitteet

Osa kissoista pelkää ilotulitteita ja silloin uudenvuoden aatto voi olla kissalle todella epämiellyttävä ilta. Jos kissasi on ääniherkkä, kannattaa uudenvuoden viettoon valmistautua hyvissä ajoin ennen uudenvuoden aattoa. Ääniherkkää kissaa ei kannata jättää yksin vaan jonkun tulisi olla sen seurana koko illan ja yön ajan.

Pelokkaalle kissalle kannattaa valmistella oma huone tai muu oma paikka uudenvuoden juhlinnan ajaksi. Huoneessa on hyvä olla taustalla jotain ääntä, joka auttaa peittämään ulkoa kuuluva paukkeen, voit esimerkiksi laittaa radion tai TV:n päälle. Pelokas kissa haluaa usein piiloutua jonnekin, esimerkiksi sängyn tai sohvan alle. Anna kissan olla rauhassa valitsemassaan paikassa ja tarkkaile kissan oloa illan mittaan.

Uudenvuoden juhlat ja koristeet

Uudenvuoden juhlien kimaltavat koristeet olisivat monelle kissalle mieluisia leluja. Älä kuitenkaan anna kissan leikkiä koristeilla valvomatta, sillä ne voivat nieltyinä aiheuttaa suolistohaavoja tai suolistotukoksen. Anna mieluummin kissalle sen omia leluja, jotta koristeilla leikkiminen ei olisi yhtä houkuttelevaa.

Jos teille on tulossa vieraita juhlistamaan uutta vuotta ja sinulla on ujo kissa, varaa mieluiten yksi huone kissaa varten, jotta kissa saa olla rauhassa. Opasta myös vieraita antamaan kissalle oma rauha – varsinkin, jos vieraiden joukossa on pieniä lapsia.

Lumi ja pakkanen

Ulkokissa kannattaa pitää sisällä uudenvuoden aattona, jotta kissa ei pelästy ja juokse ilotulitteita pakoon. Pahimmassa tapauksessa kissa voi loukkaantua tai eksyä pakomatkallaan.

Osa ulkokissoista ei kuitenkaan välitä rakettien paukkeesta vaan haluaa olla ulkona uudenvuoden aattonakin. Silloin sinun kannattaa valmistella kissalle pieni lämmittelypaikka esimerkiksi pihalle tai parvekkeelle ja varmistaa, että kissa pääsee aina halutessaan myös sisälle lämmittelemään. Kovalla pakkasella kissalle voi tulla paleltumia korviin, häntään tai tassuihin.