Kissan tunnistusmerkintä on kannattavaa, sillä sen avulla kissasi voidaan toimittaa takaisin omistajilleen, jos kissa eksyy tai katoaa tai joutuu onnettomuuteen. Kissan tunnistusmerkinnän jälkeen kissa tulee myös rekisteröidä, jotta omistajat tiedot löytyvät sirunumeron tai tatuoinnin perusteella. Kissa kannattaa rekisteröidä Turvasiru-palveluun, josta eläinlääkärit ja eläinsuojelujärjestöt voivat noutaa tietosi onnettomuuden tai katoamisen yhteydessä.

Miksi kissa pitää tunnistusmerkitä?

Kadonnut, loukkaantunut tai menehtynyt kissa on vaikea tunnistaa ilman tunnistusmerkintää. Siksi monet merkitsemättömät kissat joutuvat eksyttyään löytökissoille tarkoitettuihin kissataloihin, sen sijaan, että ne voitaisiin palauttaa suoraan omistajilleen. Tunnistusmerkitsemällä kissasi voidaan kissa palauttaa luoksesi, tai sinuun voidaan ottaa yhteyttä mikäli kissasi on menehtynyt. Muista, että myös sisäkissa voi päästä livahtamaan ulos esimerkiksi ikkunasta tai parvekkeelta, eli kaikki kissat kannattaa tunnistusmerkitä.

Miten tunnistusmerkintä tehdään?

Kissa voidaan siruttaa, eli kissan niskaan asetetaan pieni mikrosiru ihon alle. Kissalle voidaan myös tehdä pieni tatuointi korvalehteen. Molemmissa vaihtoehdoissa on hyvät ja huonot puolensa. Tatuoinnin avulla voi kuka tahansa selvittää omistajan yhteystiedot rekisteristä, mutta tatuointi voi haalistua ajan kanssa ja muuttua vaikealukuiseksi. Mikrosiru on luettavissa kissan koko elämän ajan, mutta sen lukemista varten tarvitaan sirulukija. Varmin vaihtoehto olisikin siis hankkia kissalle molemmat.