Miksi kissa heiluttaa häntää?

Koira heiluttaa häntäänsä ollessaan iloinen, kun taas kissan hännän edestakainen liike tarkoittaa, että kissa aikoo hyökätä. Tämä voi aiheuttaa pieniä kommunikaatiovaikeuksia kissojen ja koirien välillä.

Miksi kissa pyöristää selkäänsä?

Kissa pyöristää selkänsä ja nostaa karvansa pystyyn tehdäkseen itsestään mahdollisimman suuren näköisen. Siten kissa yrittää näyttää vastustajalleen olevansa tasavertainen vastus.

Kun kissa kohtaa jotain uhkaavaa, kissa on usein samaan aikaan vihainen ja hieman pelokas. Kissa on vihaisena jännittynyt ja pelokkaana se pyöristää selkänsä. Kun nämä kaksi reaktiota yhdistetään, lopputuloksena kissa näyttää tavallista suuremmalta ja pelottavammalta.

Mitä kissa viestii korvillaan?

Kissa kommunikoi korvillaan monin tavoin. Kissan korvat viestivät viittä perussignaalia: jännittyneisyys, valppaus, aggressiivisuus, puolustautuminen ja rentoutuneisuus.

Näin kissa kommunikoi korvillaan

  • Korvat osoittavat eteenpäin tai hieman ulospäin = kissa on rento
  • Korvat ovat täysin pystyssä ja ne on suunnattu eteenpäin = kissa on valpas
  • Korvat liikkuvat hermostuneesti = kissa on jännittynyt
  • Korvat osoittavat taaksepäin, mutta eivät makaa litteinä päätä myöten = kissa on aggressiivinen/pelokas
  • Korvat ovat luimussa ja litteinä päätä myöten = kissa on valmis puolustautumaan (taistelemaan)
  • Laajentuneet pupillit yhdistettynä tiettyihin korva-asentoihin tarkoittaa, että kissa on pelokas

Miksi kissa tuijottaa?

Tuijotus on kissoille aggressiivinen toiminto. Tuijottava kissa on itsevarma ja kissat selvittävät usein erilaiset pienet kinat tai vihamielisyydet tuijottamalla toisiaan kunnes toinen kissoista luovuttaa.

Siitä syystä kissa luulee usein myös ihmisen tuijotuksen olevan aggressiivista. Älä siis tuijota kissaasi vaan katso sitä normaalisti. Silloin kissa tuntee olonsa turvalliseksi ja rauhoittuu.

Miksi kissa nyrpistää nenäänsä?

Toisinaan kissa saattaa nyrpistää tai rypistää nenäänsä, tuhahtaa ja hengittää suun kautta. Tämä kissoille tyypillinen ilme tarkoittaa, että kissa nautiskelee jostain erityisen herkullisesta tuoksusta.

Kissa saattaa näyttää olevan kuin transsissa ja tuijottaa eteenpäin.

Miksi kissa liikuttaa päätään ylös ja alas?

Kissa liikuttaa päätään ylös- ja alaspäin osatakseen arvioida etäisyyden mahdollisimman tarkasti, esimerkiksi aikoessaan hypätä jonnekin tai hyökätessään saaliin kimppuun.