Koira heiluttaa häntäänsä ollessaan iloinen, kun taas kissan hännän edestakainen liike tarkoittaa, että kissa aikoo hyökätä. Koira luimistaa korvansa taaksepäin halutessaan silitystä ja läheisyyttä, kissa taas valmistautuu tappeluun suojaamalla korvansa samalla tavalla. Kissa kehrää ollessaan tyytyväinen, mikä saattaa kuulostaa hieman samanlaiselta kuin koiran vihainen murina.

Miksi kissa pyöristää selkäänsä?

Kissa pyöristää selkänsä ja nostaa karvansa pystyyn tehdäkseen itsestään mahdollisimman suuren näköisen. Siten kissa yrittää näyttää vastustajalleen olevansa tasavertainen vastus. Kun kissa kohtaa koiran, se on usein vihainen, mutta samaan aikaan myös pelokas. Kissa on vihaisena jännittynyt ja pelokkaana se pyöristää selkänsä. Kun nämä kaksi reaktiota yhdistetään, lopputuloksena on ”suuri” kissa.

Kokeneet kissat oppivat nopeasti, että hyökkäys kannattaa paremmin kuin pakeneminen, varsinkin jos kyseessä on koira. Pakenemalla kissa laukaisee koiran halun jahdata tai juosta perässä. Koira ei ymmärrä paikallaan seisovan vihaisen kissan kommunikaatiota ja se jättää sen usein rauhaan.

Kissa voi lyhyen hetken ajan juosta jopa 50 kilometrin tuntivauhtia. Jos lähistöllä ei ole puita tai muita pakopaikkoja, koira on nopeampi juoksija.