Resorillinen tai joustava panta

Kissoille on laaja valikoima erilaisia kaulapantoja, sekä sisäkäyttöön että ulkokäyttöön. Valitse kissallesi sopivin panta siis tarkasti. Ulkokissan kaulapannan tulisi olla joustava tai siinä tulisi olla resori, jotta kissa saa sen tarvittaessa pois. Esimerkiksi, jos panta takertuu kiinni puun oksaan, on parempi, että kissa saa pannan pois, kuin jumittuu itse samaiseen oksaan, tai pahimmassa tapauksessa kuristuu.

Kaulapantaan voi usein kiinnittää nimilaatan, josta löytyy omistajan yhteystiedot. Jos kissan panta on juuttunut johonkin, ei nimilaatasta ole paljoa apua. Siksi kissa kannattaa myös tunnistusmerkitä, jotta omistajan tiedot löytyvät sirun tai korvatatuoinnin avulla. Tunnistusmerkinnän avulla omistajan tiedot löytyvät helposti ja omistajaan voidaan ottaa yhteyttä, jos kissa eksyy, katoaa, loukkaantuu tai menehtyy.

Tarkista kaulapanta säännöllisesti

Ennen kuin päästät kissan ulos, tarkista, että kissa saa pannan pois tarvittaessa. Helpoin tapa tarkistaa se on ujuttaa sormi pannan alle ja vetää varovasti. Kissan tulisi pystyä vetämään päänsä kaulapannan läpi.

Kaulapannan istuvuus

Huonosti istuva kaulapanta voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä, jos se ei istu hyvin tai on vääränkokoinen. Huonosti istuva panta voi esimerkiksi jumittua kissan leukojen väliin, tai kissan tassu voi juuttua liian löysään kaulapantaan. Tarkista kaulapannan koko ja istuvuus huolellisesti kotona ennen kuin päästät kissan ulos.