Joulukoristeet ja joulukuusi

Joulukuusi ja siitä riippuvat koristeet ovat monelle kissalle vastustamattomia. Osa kissoista haluaa leikkiä koristeilla, toiset taas kiivetä puuhun ja pahimmillaan kaataa sen. Kissaperheeseen kannattaa hankkia kuuselle tukeva jalusta, jotta kuusi ei pääse kaatumaan helposti.

Uteliaan kissan voi pitää poissa kuusen luota levittämällä kuusen alle esimerkiksi muovisen maton, foliota, kuplamuovia tai muuta materiaalia, jonka päällä seisomisesta tai kävelemisestä kissa ei pidä. Voit myös suihkuttaa kuusen oksille ja lähiympäristöön esimerkiksi sitrustuoksua, piparminttua tai muuta tuoksua, josta kissa ei pidä.

Joulukoristeet voivat kissan silmin näyttää hauskoilta leluilta – tai siltä, että ne täytyy tuhota. Siksi joulukoristeet kannattaa valita harkiten ja kallisarvoisimmat koristeet sijoittaa kissan ulottumattomiin. Särkyneet joulupallot voivat aiheuttaa haavoja tassuihin ja pienet koristeenpalaset tai lahjanarunpätkät voivat juuttua ruoansulatuselimistöön.  

Jos kissa on todella leikkisä, kannattaa kissaa leikittää omilla leluilla, jotta se pääsee purkamaan leikkienergiaansa sallittuihin leluihin joulukoristeiden sijaan. Kissaa ei kannata leikittää joulukoristeiden kanssa, sillä silloin ne näyttävät kissan silmissä entistä enemmän leluilta.

Uusivuosi ja raketit

Osa kissoista pelkää raketteja ja valitettavasti monissa paikoissa ensimmäiset uudenvuoden raketit ammutaan jo kauan ennen puoltayötä. Jos kissasi on ääniherkkä, kannattaa uudenvuoden viettoon valmistautua hyvissä ajoin ennen uudenvuoden aattoa. Ääniherkkää kissaa ei kannata jättää yksin vaan jonkun tulisi olla sen seurana koko illan ja yön ajan.

Ääniaralle kissalle kannattaa valmistella oma huone tai muu oma paikka uudenvuoden juhlinnan ajaksi. Huoneessa on hyvä olla taustalla jotain ääntä, joka auttaa peittämään ulkoa kuuluva paukkeen, voit esimerkiksi laittaa radion tai TV:n päälle. Pelokas kissa haluaa usein piiloutua jonnekin, esimerkiksi sängyn tai sohvan alle.

Jos kissa on todella ääniherkkä ja pelokas, sinun kannattaa keskustella eläinlääkärin kanssa mahdollisista rauhoittavista lääkkeistä tai feromonivalmisteista.

Päivystävä eläinlääkäri

Selvitä hyvissä ajoin ennen joulupyhiä missä on lähin päivystävä eläinlääkäri, jos jotain sattuisi. Tapaturman sattuessa voit säästää kallisarvoista aikaa, kun tiedät jo etukäteen missä on lähin avoinna oleva eläinklinikka.

Agrian sovelluksesta löydät kaikki sinua lähinnä olevat klinikat, eli sen avulla on helppo löytää lähimpien klinikoiden yhteystiedot. Jos sinulla on Agria Hoitokuluvakuutus, voit myös soittaa videopuhelun FirstVetin eläinlääkärille ja saada neuvoja ja mahdolliset hoito-ohjeet, tai lähetteen klinikalle.

FirstVet

  • Eläinlääkärin videokonsultaatio missä vain
  • Sisältyy Agria Koirarotuvakuutukseen
  • Avoinna joka päivä klo 9:00-24:00

Lue lisää

FirstVet

  • Eläinlääkärin videokonsultaatio missä vain
  • Sisältyy Agria Koirarotuvakuutukseen
  • Avoinna joka päivä klo 9:00-24:00

Lue lisää