Varmista ulkokissan näkyvyys pimeässä

Jos kissasi on ulkokissa ja asut vilkkaan tien läheisyydessä, on tärkeää huolehtia kissan näkyvyydestä myös pimeässä. Heijastinkaulapanta tai valaistu kaulapanta auttavat ehkäisemään monia onnettomuuksia, joten valitse kissallesi sopiva kaulapanta. 

Päivät alkavat pimetä aikaisin, ja erityisesti tummat kissat näkyvät heikosti liikenteessä. Jos lähellä on vilkkaita teitä ja kissasi on ulkokissa, huolehdi kissasi näkyvyydestä hankkimalla sille kaulapanta, joka näkyy myös pimeässä. Suositeltavissa kaulapantamalleissa on joko solki- tai resorikiinnitys, jotta kissa pääsee vapaaksi, jos kaulapanta jää kiinni oksaan tai muuhun vastaavaan.

Heijastin tai valo

Nykyään tarjolla on laaja valikoima erilaisia kissan kaulapantoja, joista valita. Yleisin valinta on heijastinkaulapanta tai valaistu kaulapanta. Molemmissa malleissa on etunsa. Jos kissasi on pitkäkarvainen ja kaulapanta häviää herkästi turkin sekaan, valaistu panta näkyy usein paremmin.

Testaa kaulapanta

Ennen kuin päästät kissasi ulos varmista, että kissasi voi tarvittaessa ottaa kaulapantansa itse pois. Voit testata sen helposti kotona ujuttamalla sormen kaulapannan alle ja vetämällä sitä varovasti. Jos kaulapannassa on resori, pitäisi kissan pystyä vetämään päänsä pannasta. Soljellisen kaulapannan pitäisi aueta itsestään, kun sitä vetää hieman ja solkeen kohdistuu painetta. On parempi, että kaulapannan saa pois hieman liian helposti kuin hankalasti. 

Ole vastuullinen kissanomistaja

Ulkokissan omistajana olet vastuussa kissastasi myös muilla tavoin. Kissan tulee olla kastroitu, tunnistusmerkitty ja rokotettu ennen kuin päästät sen ulos. 

Tykkää? 1 lukijasta 1 tykkäsi tästä, arvosana , 5 tähteä