Päivät alkavat pimetä aikaisin ja erityisesti tummat kissat näkyvät heikosti liikenteessä.

Huolehdi ulkokissasi näkyvyydestä hankkimalla sille kaulapanta, joka näkyy myös pimeässä. Suositeltavissa kaulapantamalleissa on joko solki- tai resorikiinnitys, jotta kissa pääsee vapaaksi, jos kaulapanta jää kiinni oksaan tai muuhun vastaavaan.

Ulkoilevalle sisäkissalle kannattaa hankkia heijastinliivi tai heijastinhuivi ja turvavalo. 

Heijastin tai valo

Nykyään tarjolla on laaja valikoima erilaisia kissan heijastimia ja turvavaloja, joista valita. 

Molemmissa malleissa on etunsa. Jos kissasi on pitkäkarvainen ja kaulapanta häviää herkästi turkin sekaan, valaistu panta näkyy usein paremmin.

Testaa kaulapanta

Ennen kuin päästät ulkokissasi ulos varmista, että kissasi voi tarvittaessa ottaa kaulapantansa itse pois. Voit testata sen helposti kotona ujuttamalla sormen kaulapannan alle ja vetämällä sitä varovasti. Jos kaulapannassa on resori, pitäisi kissan pystyä vetämään päänsä pannasta. Soljellisen kaulapannan pitäisi aueta itsestään, kun sitä vetää hieman ja solkeen kohdistuu painetta. On parempi, että kaulapannan saa pois hieman liian helposti kuin hankalasti. 

Ole vastuullinen kissanomistaja

Ulkokissan omistajana olet vastuussa kissastasi myös muilla tavoin. Kissan tulee olla kastroitu, tunnistusmerkitty ja rokotettu ennen kuin päästät sen ulos.