Ruoka- ja juomakuppi

Osta kissalle ainakin yhdet ruoka- ja juomakupit. Kannattaa suosia käytännöllisiä ja kestäviä astioita, jotka on helppo tiskata tai pestä tiskikoneessa.

Kuljetuskoppa

Panosta laadukkaaseen ja turvalliseen kuljetuskoppaan, jossa voit kuljettaa kissaa muun muassa liikkuessanne autolla ja julkisilla sekä eläinlääkärikäyntejä varten. Kissa kannattaa totuttaa kuljetuskopassa olemiseen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja koppa kannattaa vuorata pehmeällä viltillä, jossa on kotoisa tuoksu.

Hihna ja kaulapanta tai valjaat

Jos kissa tulee elämään ulkokissana tai viettämään aikaa kotipihalla, kannattaa hankkia kaulapanta tai valjaat sekä hihna. Ulkokissalle kannattaa hankkia kaulapanta, jossa on turvalukitus, joka aukeaa tarvittaessa, esimerkiksi jos kaulapanta jää puun oksaan tai aitaan kiinni. Sisäkissa kannattaa totuttaa valjaissa ja hihnassa kulkemiseen ensin sisällä ja sitten tekemällä lyhyitä ulkoiluja, pidentäen kävelylenkkejä vähitellen.

Ruoka

Kasvattaja tai kissan edellinen omistaja neuvoo usein ruoan valinnassa ja saattaa antaa mukaan pienen annoksen kotona tarjottua ruokaa. Aluksi kannattaakin antaa samaa ruokaa kuin ennenkin, sillä muutto uuteen kotiin on jännittävää ja sen seurauksena kissan vatsa voi olla hieman sekaisin eikä sitä kannata sekoittaa enempää uuden ruoan kanssa.

Ruoan vaihto toiseen merkkiin tai ruokatyyppiin kannattaa tehdä aina asteittain, jotta kissan vatsa ei mene sekaisin. Sekoita siis ensin pieni määrä uutta ruokaa vanhan sekaan ja vähitellen lisätä uuden ruoan määrää.

Kissan hiekkalaatikko

Osta kissalle ainakin yksi oma hiekka-astia. Jos kotona on useampia kissoja, tulisi jokaisella kissalla olla vähintään yksi oma vessa-astia ja mahdollisesti muutama ylimääräinen lisäksi. Hanki myös kissanhiekkaa sekä lapio, jolla voit siivota hiekkalaatikon päivittäin.

Hammasharja

Hampaiden pesun avulla voit ennaltaehkäistä monia kissan hammassairauksia. Siksi kissa kannattaa totutella hammaspesuun mahdollisimman nuorena. Osta kissalle tarkoitettu hammasharja tai pehmeä lastenhammasharja sekä mahdollisesti kissoille tarkoitettua hammastahnaa. Älä käytä ihmisille tarkoitettua hammastahnaa!

Raapimapuu

Raapimapuun avulla kissa teroittaa kynsiään ja merkkaa reviiriään. Jos kissalla ei ole raapimapuita, saattaa se tehdä esimerkiksi sohvasta tai nojatuolista sellaisen itse, eli raapimapuu kannattaa hankkia kotiin jo ennen kissan kotiutumista. Moni kissa pitää eniten raapimapuusta, johon voi raapimisen lisäksi kiivetä ja piiloutua.

Leluja

Leikkiminen on kissalle hyvää aktivointia ja yhdessä leikkiminen parantaa sinun ja kissan välistä sidettä. Leikkiminen on myös hyvää liikuntaa sisäkissalle. Kissalle kannattaa hankkia erilaisia leluja, joiden kanssa voit leikkiä kissan kanssa yhdessä ja joiden kanssa kissa voi touhuta itsekseen.

Ilman leluja tai raapimapuita kissa voi alkaa purkaa energiaansa johonkin muuhun, kuten kodin huonekaluihin...

Kynsisakset

Vaikka kissa käyttäisi kynsiään ja raapisi raapimapuitaan paljon, tulee kissan kynnet silti myös leikata tasaisin väliajoin. Kynnet tulee leikata sopivan lyhyiksi, sillä liian pitkät kynnet voivat takertua kiinni esimerkiksi mattoihin ja muihin tekstiileihin.  

Turkinhoitovälineet

Vaikka kissa hoitaa turkkiaan hyvin itse pesemällä itseään, tulee kissan turkkia harjata ja hoitaa. Hanki kissan turkille tarvittavat hoitovälineet. Hyvät perustarvikkeet ovat harja, sakset (mahdolliseen trimmaukseen ja takkujen poistoon), shampoo ja hoitoaine. Terve, hyvin hoidettu turkki on tärkeä osa kissan hyvinvointia, sillä takkuinen ja likainen turkki voi aiheuttaa kivuliaita takkuja tai ihovaivoja.