Hauskaa yhteistä tekemistä

Uusi hauska lelu on monelle kissalle mieleinen joululahja. Varsinkin, jos se tarkoittaa yhteisiä leikkihetkiä omistajan kanssa. Osta siis kissalle joku lelu, jonka kanssa voitte leikkiä yhdessä joulupyhien vapaapäivien aikana, esimerkiksi huiska tai joku aktivointipeli.

Klikkeri eli naksutin on myös oivallinen lahja kissalle. Opeta klikkerin avulla kissalle uusia temppuja, esimerkiksi istu, anna tassu tai ylävitonen. Temppujen harjoittelu tekee hyvää sinun ja kissasi väliselle kommunikaatiolle.

Rentouttava lahja

Jos kissasi on arka ja stressaantuu helposti, hyvä joululahjaidea on rauhoittava feromonituoksu, jonka voit ostaa eläinklinikalta. Tuoksu auttaa kissaa rauhoittumaan.

Rauhoittava vaikutus alkaa vasta hetkisen kuluttua eli herkästi stressaantuvalle kissalle lahja kannattaa antaa jo hieman ennen pahinta jouluhulinaa.

Lahja kodittomille kissoille

Joulu on antamisen aikaa eli silloin voi myös muistaa kodittomia kissoja tekemällä lahjoituksen paikalliseen löytöeläinkotiin. Moniin löytöeläinkoteihin voi rahallisen lahjan lisäksi lahjoittaa esimerkiksi kissanruokaa tai muita tarvikkeita.

Joululahjojen muistilista:

  • Ennen kuin ostat kissalle herkkuja muista, että kissa liikkuu talvella vähemmän ja voi siksi helposti lihoa liiallisen herkuttelun takia. Lihominen puolestaan voi johtaa muihin vaivoihin kuten nivelvaivoihin ja ummetukseen.
  • Älä laita kissan pakettiin lahjanarua. Kissa saattaa niellä narunpätkiä ja saada suolisto-ongelmia. Pahimmassa tapauksessa naru voidaan joutua poistamaan leikkauksessa.
  • Älä anna kissalle suklaata, sillä se on myrkyllistä kissoille. Kissat eivät onneksi yleensä välitä makeasta tai sokerista, joten suklaamyrkytys on kissoilla harvinainen.