Onko nyt sopiva hetki hankkia kissa?

Muista, että kissa tulee olemaan osa perhettäsi seuraavien 15-20 vuoden ajan. Eli mieti sopiiko kissa elämäntilanteeseesi nyt ja muutaman vuoden kuluttua ja 10 vuoden kuluttua.

Onko sinulla varaa hankkia kissa juuri nyt? Kissaa ei pidä ostaa halvalla tai hinnan perusteella. Kissan tarvikkeisiin ja hoitoon tulee varata rahaa, muun muassa kissanruoka ja kissanhiekka ovat jatkuvia kuluja, sekä tietysti mahdolliset eläinlääkärikäynnit. Jos kissaa ei aiota käyttää jalostukseen, se kannattaa kastroida tai steriloida.

Mieti myös kuinka paljon aikaa vietät kotona ja miten vietät vapaa-aikaa. Kissa tarvitsee ihmisen seuraa päivittäin. Jos matkustat usein, sinun tulee miettiä, kuka hoitaa kissaasi poissa ollessasi. Onko lähipiirissäsi joitain, jolta voisit pyytää apua tarvittaessa, vai onko ainoa vaihtoehto lomien ajaksi kissahoitola?

Millaisen kissan haluat?

Kissarotuja on monia ja rotu vaikuttaa kissan luonteeseen, käytökseen sekä ulkonäköön. Oletko kiinnostunut kissanäyttelyistä tai kissa-agilitystä, vai etsitkö vain seurallista kotikissaa? Haluatko energisen vai rauhallisen kissan?

Mieti myös haluatko kissanpennun vai voisitko adoptoida kodittoman kissan? Paikallisten eläinsuojeluyhdistysten sivuilta löytyy tietoa kodittomien kissojen adoptoinnista ja kotia etsivistä kissoista.

Jos haluat rotukissan, kannattaa kissa ostaa kasvattajan kautta. Löydät kasvattajien yhteystietoja rotuyhdistysten sivuilta.  Myös monet myyntisivustot ja Facebook-ryhmät ovat täynnä kissojen myynti-ilmoituksia. Älä ikinä hanki kissaa hetken mielijohteesta ja söpön kuvan perusteella. Jos myyjä tai myynti-ilmoitus vaikuttaa mielestäsi yhtään epäilyttävältä, älä osta kyseistä kissaa.

Millainen on kissan tuleva koti?

Mieti millaisessa asunnossa asut tällä hetkellä sekä miltä tilanne voi tulla näyttämään 5 tai 10 vuoden kuluttua. Monet vuokranantajat eivät salli lemmikkejä ja vaikka nykyinen vuokranantaja sallisi kissat asunnossa, voi tilanne olla toinen joidenkin vuosien kuluttua ja silloin sinun tulee olla valmis valitsemaan asunto kissan mukaan.

Jos asunnossasi on parveke, siitä tulee tehdä kissalle turvallinen esimerkiksi verkottamalla. Muuten kissa voi pudota ja loukkaantua tai karata parvekkeelta. Myös usein avoinna olevat ikkunat tulee verkottaa.

Yksi kissa ei tarvitse paljoa tilaa, mutta yksiöön ei kannata ottaa kokonaista kissalaumaa. Kissan vessa-astialle tulee myös miettiä hyvä ja suojaisa paikka, jotta kissa pääsee asioilleen aina tarvittaessa.

Käy tutustumassa

Ennen kissan hankintaa kannattaa käydä katsomassa kissaa tai pentua, jotta näet millaisessa ympäristössä kissa on kasvanut ja varmistaaksesi, että kissa on terve. Jos hankit kissanpennun, tulisi pentueen kaikkien kissanpentujen olla puhtaita eikä niillä saisi olla merkkejä sairauksista kuten ripulista ja niiden silmien tulisi olla kirkkaat. Pyydä kasvattajaa esittelemään sinulle myös kissaemo ja mahdollisuuksien mukaan myös isä, jotta näet millainen luonne tulevan kissanpentusi vanhemmilla on.

Muista vakuutus!

Kissalle kannattaa ottaa vakuutus mahdollisimman aikaisin. Kun vakuutat kissanpentusi Agrialla ennen 4 kk ikää, saat kattavimman vakuutuksen sekä 15% kissanpentualennuksen ensimmäisen vakuutuskauden ajaksi.

Jos hankit aikuisen kissan, jolla on jo vakuutus, kannattaa vakuutus siirtää nimiisi, jotta kissan vakuutusturva jatkuu keskeytyksettä. Muuten vakuutus ei kata sairauksia tai vaivoja, jotka ovat alkaneet ennen uuden vakuutuksen hankkimista. 

Agria Hoitokuluvakuutuksessa ei ole ikärajaa, vaan voit ottaa vakuutuksen myös aikuiselle kissalle.