Kissanpennun hankkiminen

Kissanpentu makoilee maassa.

Annamme vinkkejä, miten pidät huolta tulevasta kissanpennustasi ja mitä kannattaa pitää mielessä ennen pennun ostamista ja luovuttamista.

Kissan rotu

Valitse kissan rotu tarkkaan, jotta osaat valita sinulle sopivimman rodun. Tutustu valitsemaasi rotuun perusteellisesti ennen hankintaa. Lue rodusta rotuyhdistyksen sivuilta tai käy kissanäyttelyissä ja juttele kissanomistajien kanssa.

Jos aiot ostaa rotukissan, valitse kasvattaja, joka vaikuttaa mielestäsi luotettavalta ja jonka kanssa tulet toimeen kissan koko elämän ajan. Löydät kasvattajia muun muassa rotuyhdistysten sivuilta.

Jos aiot hankkia sekarotuisen kissan tai maatiaiskissan, valitse luotettava myyjä. Jos myyjässä tai myynti-ilmoituksessa on jotain epäilyttävää, älä osta kyseistä kissanpentua. Vaikka tekisi mieli ”pelastaa” söpö kissanpentu huonoista oloista tai epäilyttävältä myyjältä, ei se kannata. Kissa voi olla esimerkiksi sairas ja kaikki hoitokustannukset jäävät sinun hoidettaviksesi.

Ennen ostoa

Kun olet löytänyt sopivalta vaikuttavan kasvattajan tai myyjän, pyydä päästä katsomaan kissoja ennen ostopäätöksen tekemistä. Kissoilla tulisi olla kirkkaat silmät, puhtaat korvat, eikä merkkejä sairauksista kuten ripulista. Pyydä myös, että saat tavata kissaemon ja kissojen isän, jos se asuu samassa kodissa. Silloin näet, minkälaiset vanhemmat kissalla on ja millainen niiden luonne on.

Luovutus

Kissanpennun luovutusikä on yleensä 12 viikkoa eikä kissanpentua saa luovuttaa ostajalle ennen kuin se on riittävän vanha. Liian nuorena luovutetulle kissanpennulle voi myöhemmin tulla käytösongelmia.

Kun on aika hakea kissanpentu kotiin, kasvattajan tai myyjän tulee laatia kissan myynnistä sopimus, jonka molemmat osapuolet voivat hyväksyä ja allekirjoittaa. Kissanpennun tulee ostohetkellä olla madotettu, rokotettu kissaruttoa vastaan ja tarkastettu eläinlääkärillä. Ostajan tulee saada ohjeet kissan seuraavaa madotusta ja rokotusta varten sekä muita kissanhoito- ja kotiuttamisohjeita.

Eläinlääkärintodistus

Kissanpennun mukana saamasi eläinlääkärintodistuksen tulisi olla enintään viikon vanha. Voit myös pyytää saada nähdä kissan sisarusten eläinlääkäritodistukset. Jos todistuksessa on jotakin, mitä et ymmärrä, ota yhteyttä kissan tutkineeseen eläinlääkäriin. Kysele mieluummin liikaa kuin liian vähän.

Kissanpennun vakuutus

Kissanpennulle kannattaa hankkia vakuutus mahdollisimman pian. Kun otat kissallesi Agria Hoitokuluvakuutuksen ennen kuin kissa täyttää 4kk, saat kattavimman vakuutusturvan ja 15% pentualennuksen ensimmäiseksi vakuutuskaudeksi.

Onnea uuden kissanpennun hankintaan!

Tykkää? 3 lukijasta 3 tykkäsi tästä, arvosana , 5 tähteä