Adoptoi koditon kissa

Kissa makaa nojatuolilla.

Moni kissan hankintaa suunnitteleva päätyy hankimaan kissanpennun, vaikka aikuisen kissan adoptoiminen voisi olla sopivampi vaihtoehto. Löytöeläinkoti on monessa tilanteessa paras paikka kissan hankkimiseen.

Kissa on suhteellisen itsenäinen eläin, mutta se tarvitsee kuitenkin paljon huomiota ja rakkautta. Pidä mielessä, että kissat elävät usein 20-vuotiaiksi tai jopa vanhemmiksi. Jos et ole täysin varma, että pystyt huolehtimaan kissasta sen koko elämän ajan, harkitse kodittoman aikuisen kissan adoptointia kissanpennun hankkimisen sijaan.

Kissanpentu vaatii enemmän aikaa

Pieni kissanpentu on tietysti todella suloinen, mutta se myös vaatii paljon. Kissanpentu ei välttämättä ole uuteen kotiin muuttaessaan oppinut vielä sisäsiistiksi tai nukkumaan yötä yksin pedissään. Kissanpennulle tulee opettaa mitä kotona saa ja ei saa tehdä, esimerkiksi että ei saa purra. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta viettää paljon aikaa kotona kissanpennun kanssa, älä hanki kissanpentua.

Suomessa on paljon kissoja vailla kotia, joten monen kissan hankintaa miettivän kannattaisi harkita kissan adoptointia. Aikuinen kissa on aivan yhtä suloinen kuin kissanpentu.

Usein aikuinen kissa sopii erityisesti lapsiperheiden ja vanhempien ihmisten lemmikiksi. Kissan luonne on ehtinyt kehittyä, ja kissa on usein hyvinkin persoonallinen. Lisäksi kissan luonne on jo tiedossa, esimerkiksi pitääkö kissa muista lemmikeistä tai lapsista, tai onko kissa vilkas vai rauhallinen.

Tutustu kissaan ennen hankintaa

Jotkut luulevat virheellisesti, että löytöeläinkodeissa olevissa kissoissa on joku vikana, kun ne on sinne hylätty. Suuri osa kissoista on kuitenkin päätynyt sinne kissasta riippumattomista syistä, kuten omistajan allergia tai elämäntilanteen muuttuminen. Pieni osa kissoista on valitettavasti tullut löytöeläinkotiin huonoista oloista tai löydetty hylättynä luonnosta.

Jos päätät hankkia kodittoman kissan, sinun kannattaa käydä löytöeläinkodissa tutustumassa kissaan. Saat paremman käsityksen kissan luonteesta ja näet, onko kissa sopiva juuri sinulle.

Suloiseen kissaan – olipa se pentu tai aikuinen – on helppo ihastua ja moni haluaa hankkia kissan saman tien. Muista, että sinulla on kissanomistajana vastuu kissan hoidosta sen koko elämän ajan. Harkitse siis kissan hankintaa tarkkaan ennen päätöksen tekoa.

Tykkää? 1 lukijasta 1 tykkäsi tästä, arvosana , 5 tähteä