Koira ei suostu syömään

Koirani ei suostu syömään, vaikka se on aikaisemmin syönyt hyvällä ruokahalulla. Nyt ruoka kelpaa vain, jos siihen sekoittaa jotain herkkuruokaa. Mitä voin tehdä?

Eläinlääkärin vastaus:

Syömättömyys ei ole hyvä merkki, eli varaa aika eläinlääkärille, jotta voidaan tutkia johtuuko syömättömyys jostain sairaudesta.

Syy / aiheuttaja

Jos koira syö huonosti tai kieltäytyy syömästä kokonaan, se on hyvin epäspesifinen merkki siitä, että koira ei voi hyvin. Syömättömyys ei ole jonkun tietyn sairauden oire, eli eläinlääkärin tutkii koiran perusteellisesti. Koiralta otetaan verikoe, sillä syömättömyys voi johtua muun muassa maksa- tai munuaissairaudesta. Muita mahdollisia aiheuttajia ovat mm. hammasvaivat, suusairaudet ja gastriitti.

Mitä voin tehdä?

Osa koirista on nirsoja ja menettää kiinnostuksen ruokaansa kohtaan, varsinkin jos ruokaa on koko ajan tarjolla. Siksi koiralle kannattaa antaa ruokaa tiettyyn aikaan ja jos koira ei syö, nosta ruokakuppi pois 15-20 minuutin kuluttua. Tarjoa ruokaa uudestaan vasta seuraavaan ruoka-aikaan.

Milloin eläinlääkäriin?

Ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos koirasi ei suostu syömään ja sillä on muita sairauden oireita tai sen yleisvointi on huono.

Onko kyseessä akuutti tilanne?

Silloin suosittelemme aina olemaan suoraan yhteydessä eläinlääkäriin!

Soita videopuhelu FirstVetiin

Agrialla vakuutusturvaasi kuuluu ilmaisia videopuheluita FirstVetin eläinlääkärille

FirstVet

Tykkää?