Uroskoira merkkailee sisälle

Minulla on leikkaamaton yorkie-uros, joka pissailee ajoittain sisälle, vaikka on jo 1-vuotias. Viemme koiran ulos säännöllisesti ja se on muuten terve. Mistä merkkailu johtuu?

Eläinlääkärin vastaus:

Nuoret, leikkaamattomat urokset voivat valitettavasti merkkailla myös sisällä. Se on yleistä erityisesti pienikokoisilla koiraroduilla.

Oireet

Sisälle merkkailu voi myös johtua sairaudesta, kuten virtsarakon tulehduksesta tai eturauhasvaivoista. Koira voi myös merkkailla protestiksi.

Mitä voin tehdä?

Jos koira alkaa yhtäkkiä pissailla sisälle, kannattaa ensin varmistaa, että se ei johdu sairaudesta. Jos koira on täysin terve, on merkkailu yleensä käytösongelma – ja siitä voi olla vaikea päästä eroon. Nuoren koiran merkkailuun voi auttaa kastrointi tai merkkailu voi loppua iän myötä. Voit myös ottaa yhteyttä koirakouluttajaan.

Milloin eläinlääkäriin?

Jos koiralla ilmenee muita virtsatiesairauden oireita.

Jos koiraa ei haluta kastroida, koiralle voidaan tehdä myös kemiallinen kastraatio. Koiralle asetetaan ihon alle implantti, joka vapauttaa hormonia. Kemiallisen kastraation vaikutus alkaa näkyä viimeistään 4-5 viikon kuluttua ja kestää noin 6 kk ajan.

Onko kyseessä akuutti tilanne?

Silloin suosittelemme aina olemaan suoraan yhteydessä eläinlääkäriin!

Soita videopuhelu FirstVetiin

Agrialla vakuutusturvaasi kuuluu ilmaisia videopuheluita FirstVetin eläinlääkärille

FirstVet

Tykkää?